Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nauhaan tullut solmu ratkaisi

Jouki Tikkanen oli epäonninen, ja Ekaterina Volkova otti uransa ensimmäisen neliottelun SM-kullan

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Jouki Tikkasen nauhaan putkahtanut solmu ratkaisi neliottelun mestaruuden Ekaterina Volkovalle (pieni kuva).
Jouki Tikkasen nauhaan putkahtanut solmu ratkaisi neliottelun mestaruuden Ekaterina Volkovalle (pieni kuva). Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva

Rytminen voimistelu sai viikonlopun SM-kilpailuissa uuden neliottelukuningattaren. Hän on Voimistelu- ja urheiluseura Elisen Ekaterina Volkova, joka voitti lauantaina Espoossa neliottelun SM-kultaa äärimmäisen tiukan taiston jälkeen

Kaksi ennakkosuosikkia, Volkova ja Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen, oli eilen omaa luokkaansa. Heidän välillään kultamitalista käytiin jännittävä kilpailu, joka ratkesi lopulta Tikkasen epäonneen viimeisellä välineellä eli nauhalla.

Artikkeliin liittyvät

Ensimmäisenä voimistellut Volkova onnistui nauhaohjelmassaan erinomaisesti ja sai siitä pisteet 16.85.

Tikkasen viimeinen suoritus epäonnistui nauhan mentyä solmuun. Välinepisteet 15.60 jättivät hänet hopealle.

SM-pronssia otti Elise Järvenpään Kati Rantsi.

"Joskus käy näin, että kaikki ratkeaa huonoon tuuriin", Tikkanen huokasi huvittuneena nauhaepisodistaan.

"Nauhaani tuli solmu ohjelman alussa, ja siksi kaikki vaikeusosat jäivät nollille. Olen silti tyytyväinen, koska kolmen ensimmäisen välineen jälkeen olin vielä ennätystahdissa."

Mestari Volkova oli tyytyväinen suoritukseensa.

"Voitto tuli itsellekin vähän yllätyksenä, kun kaksi ensimmäistä välinettä sujuivat heikommin", yllättyneen oloinen Volkova kertoi palkintojenjaon jälkeen.

"Jatkoin kuitenkin rohkeasti keila- ja nauhaohjelmiin. Niissä tuli onnistumiset."

Kaikkiaan Volkovan suoritukset sujuivat ilman suurempia virheitä, eikä keilaohjelman pieni pudotuskaan juuri haitannut.

"Keilat ja nauha olivat parhaat tänään. Keiloissa sattui pieni virhe, mutta tein kaiken muun loppuun saakka, ja pisteet olivat lopulta hyvät", Volkova iloitsi.

Vielä kolmen välineen jälkeen näytti siltä, että viime vuoden ykkönen Tikkanen uusisi mestaruutensa. Tikkanen saalisti paremmat pisteet sekä vanteella että keiloilla.

Tikkanen antoi kaiken kunnian Volkovalle, joka onnistui voimistelemaan tasaisemman ja puhtaamman sarjan. Kokonaispisteitä Tikkanen keräsi 66,90. Volkovan voittotulos oli 67,75.

"Olen onnellinen Ekaterinan puolesta. Äärimmäisen tiukka kilpailu, jonka pienempiä virheitä tehnyt voitti. Hopea on minulle voitettu mitali."

Neliottelun SM-kulta oli Volkovalle uran ensimmäinen. Kahtena viime vuonna Volkova on jäänyt hopealle, mutta nyt mitali kirkastui viimein kullaksi.

Vasta 17-vuotias voimistelija onkin viime vuosina saavuttanut suurin harppauksin Tikkasen tasoa ja Suomen rytmisen voimistelun huippua. Lauantain kilpailusta hän sai hienon kruunun tuolle kehityskaarelleen.

Kaksi vuotta vanhempi Tikkanen on tähän asti ollut aina piirun verran edellä, mutta tällä kertaa matolla nähtiin kaksi tasavahvaa urheilijaa.

Se tarjosi loppuun asti jännitettävää myös Barona-areenan yleisölle.

"Huomenna käydään vielä välinefinaalit, ja pitää keskittyä niihin. Sunnuntaina sitten juhlistamme tätä perheen ja valmentajan kanssa", Volkova kommentoi juhlasuunnitelmiaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!