Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

RoPS ei pimputtele ja pamputtele

Urheilu
 

Pari viikkoa sitten Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen oli erittäin pettynyt mies. RoPS oli hävinnyt kotonaan FC Interille 0–4, ja Malinen piti ottelun jälkeen yhden lähivuosien kummallisimmista lehdistötilaisuuspuheista.

Malinen aloitti monologin, otti kierroksia ja lausahti kuolemattoman kommentin: "Pelaajat etsivät jotain v***n pimputuspamputuskuvioita siellä."

Hektinen monologi jatkui, ja sen aikana kuultiin pimputtelun ja pamputtelun lisäksi muun muassa termi pimpulipampuli.

Videotallenteelta näkyy, millainen ketutus ja epäusko Malisen kasvoilla on. Pimpulipampulilla Malinen tarkoitti, että hänen mielestään joukkueen olisi pitänyt pelata suoraviivaisemmin päämäärättömän pallonsiirtelyn sijaan.

Tullaan ajassa tähän hetkeen.

Malinen on voinut huokaista helpotuksesta. Ehkä hymykin on käväissyt konkarivalmentajan kasvoilla.

RoPSin kolmen avausottelun tappiosarja on muuttunut kolmen kamppailun voittoputkeksi. Ensin kaatui kotona HIFK, sitten Tampereella Ilves ja perjantaina vieraissa Jaro.

Samalla RoPS on noussut sarjataulukon pohjilta viidenneksi. Enää Malinen ei ole puhissut pimputtelusta ja pamputtelusta, vaikka ei rovaniemeläisten pelaaminen sellaista ollut avauspeleissä.

Kuten Malinen on itsekin todennut, häntä pidetään suoraviivaisen jalkapallon suosijana. Siihen maailmaan eivät pimputtelut ja pamputtelut mahdu. Siinä maailmassa pallo pyritään pelaamaan nopeasti hyökkäyspäähän.

Veikkausliigan valmentajat voi yleisemminkin jakaa kahteen leiriin.

Toisesta korista löytyvät muun muassa HJK:n Mika Lehkosuo ja SJK:n Simo Valakari. He eivät puhu pimputtelusta ja pamputtelusta, kun oman joukkueen pelaajat syöttelevät palloa muuallekin kuin kohti vastustajan maalia.

Esimerkiksi Lehkosuon ajattelussa korostuu pallonhallinta. Pelivälineen pitäminen omalla joukkueella on myös tapa puolustaa.

Toisessa korissa ovat esimerkiksi Helsingin IFK:n Jani Honkavaara, Malinen ja Ilveksen Keith Armstrong. Honkavaara sanoi ennen kauden alkua HS:lle, ettei hän edes haluaisi joukkueensa puolustavan kierrättämällä palloa pelaajalta toiselle. Hän nauttii nopeasta suunnanmuutospelaamisesta, ja se sallittakoon.

Vaikka jalkapallon Veikkausliigassa on nähty vasta joitakin kierroksia, Malinen ja RoPS ansaitsevat jo nyt alkukauden väriläiskän tittelin.

Lista RoPSin viime kuukausien sattumuksista on pitkä.

Joukkue pelasi tuloksellisesti vahvan talvikauden ja eteni liigacupin finaaliin. Sitten tuli Malisen pieni Twitter-kohu, ja keskikenttämies Moshtagh Yaghoubin otsikoita nostattaneet somemöläytykset.

Kentällä napsahti kolmesti peräkkäin turpaan liigassa, ja Suomen cupissa Inter iski taululle käsittämättömät 7–3-lukemat. Alkoi kriisipuhe, jonka kolmen viime pelin voittosarja lopetti.

RoPS aloitti kauden Suomessa melko harvinaisella 3–5–2-pelijärjestelmällä, joka lensi romukoppaan. Rovaniemeläisten liigapeleissä on nähty jo neljä pelaavaa maalivahtia.

Rovaniemellä on tapahtunut sitä ja on tapahtunut tätä, mikä on pitänyt Malisen miehistön jalkapallokeskusteluiden ytimessä. Tällä menolla RoPS on kauden puhutuin joukkue.

Vaikka Malisesta voi olla monta mieltä, hän käänsi kaaoksen ainakin hetkeksi voitoiksi. Toki vastassa olivat "vain" HIFK, Ilves ja Jaro.

Lentäköön pimpulit ja pampulit jatkossakin Malisen suusta. Tärkeämpää on se, mitä kentällä oikeasti tapahtuu.

Tapio Keskitalo HS tapio.keskitalo@hs.fi
Urheilutoimitus pui jalkapallon ajankohtaisia ilmiöitä.

Roni Rekomaa
Juha Malisen valmentama RoPS aloitti kauden huonosti, mutta kolmesta viime pelistä on tullut voitto.
Juha Malisen valmentama RoPS aloitti kauden huonosti, mutta kolmesta viime pelistä on tullut voitto.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?