Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käsien tärinä häiritsi Gueorgioun kartanlukua

Kalevan Rastin kuulu ankkuri aseeton Tiomilan loppukirissä

Urheilu
 
Thierry Gueorgiou
Thierry Gueorgiou

Maailman menestynein miessuunnistaja Thierry Gueorgiou tärisi sunnuntaiaamuna Arlandan lentokentän lähimaastoissa Tukholman pohjoispuolella.

Tärinässä oli ripaus ankaraa potutusta, mutta ennen muuta se johtui vilusta.

Lajin mahtiseuran Kalevan Rastin ankkurina juossut ranskalainen Gueorgiou jäi loppukirissä kolmanneksi Ruotsin suurviestissä Tiomilassa, joka käytiin sateisessa säässä ja viiden asteen koleudessa.

"Thierry tärisi vielä puoli tuntia maaliintulon jälkeen, ja puhekin sammalsi kylmän takia. Hän kertoi, että kymmenen kilometrin jälkeen oli vaikeuksia lukea karttaa käsien tärinän takia", kertoi KR:n huippusuunnistuksen vetäjiin kuuluva Börje Vartiainen puhelimitse HS:lle.

Joensuulaisseura oli voittanut viidestä edellisestä Tiomilasta neljä, mutta nyt voiton vei ensi kertaa ruotsalaisseura IFK Göteborg.

KR:n edelle kiilasi myös tuttu suurviestien menestyjä, norjalainen Halden.

Mahtavan uransa aikana Gueorgiou, 36, ei ole tullut tunnetuksi kiritykkinä vaan erittäin taitavana suunnistajana, joka viesteissä on tehnyt moniin voittoihin johtaneet ratkaisut maastossa.

Tällä kertaa Tiomilan 17,5 kilometrin ankkuriosuudella oli hajontaa vain yhden ns. perhoslenkin verran, ja se sattui olemaan kärkikolmikolle sama. Käytännössä hajontaa ei ollut siis ollenkaan, ja se oli myrkkyä Gueorgioulle.

Kärkikolmikko eteni koko ajan yhdessä, pääasiassa Gueorgioun vetämänä.

Palelemisen takia Gueorgioun jalatkaan eivät toimineet kunnolla, joten kirissä eväät olivat vähissä.

KR johti viestiä selvästi kahdeksannen osuuden jälkeen, mutta menetti seuraavalla osuudella kahden minuutin etumatkansa.

Haldenin kymmenikössä juoksi mainiosti kaksi suomalaista, nykyinen maajoukkuemies Fredric Portin ja ensi sunnuntaina 40 vuotta täyttävä takavuosien monikertainen viestien MM- ja EM-mitalisti Mats Haldin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!