Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nico Rosberg antoi äitienpäivälahjan

Mercedes-kuljettaja vietti täydellistä viikonloppua Espanjassa

Urheilu
 
juan medina reuters
Espanjassa juhlinut Nico Rosberg hankki mainiot lähtöasetelmat Monacon kilpailuun.
Espanjassa juhlinut Nico Rosberg hankki mainiot lähtöasetelmat Monacon kilpailuun. Kuva: juan medina reuters

Kun kuljettaja saa täydellisen viikonlopun parhaalla autolla, lopputulos on mykistävä – ja tarjoaa parasta mahdollista balsamia alkukauden syviin henkisiin haavoihin.

Nico Rosberg ei myönnä, että hän olisi kärsinyt kolhuja neljän ensimmäisen osakilpailun selkäsaunoista tallikaveri Lewis Hamiltonille, mutta kiistatta ensimmäinen paalu ja voitto tässä MM-taistossa olivat paras mahdollinen tapa yrittää kääntää voimasuhteet kuumaan kesään.

Artikkeliin liittyvät

Vuosi sitten Rosberg tarvitsi neljän perättäisen Hamiltonin voiton jälkeen ehdottomasti voiton Monacossa. Sen hän myös otti silloin. Nyt tilanne oli pitkälti sama jo Espanjaan tultaessa.

MM-sarjan seuraavassa kisassa Monacossa Rosberg puolustaa kahta perättäistä voittoaan, joten lähtökohdat ovat sinne nyt mainiot.

"Kyllä, tämä oli täydellinen viikonloppu. Kaikki meni kohdalleen. Auto oli loistava, saimme naulatuksi säädöt kisaan ja aika-ajoon tismalleen oikein. Kaikki toimi", Rosberg myhäili uransa yhdeksännen täysosuman jälkeen.

Suomen tapaan ainakin myös Saksassa oli sunnuntaina äitienpäivä.

Voittaja antoikin omalle äidilleen Sina Rosbergille parhaan mahdollisen lahjan. Paikan päällä hänen tukenaan oli myös äidiksi elokuussa tuleva vaimo Vivian Rosberg.

"Toivottavasti äiti on onnellinen. Se täydentää tämän päivän. Olen varma, että hän nautti tästä, ja heillä on nyt hauskaa siellä kotosalla", Rosberg hehkutti.

Hamilton ajoi 12. perättäisen palkintosijoituksensa ja varmisti Mercedekselle kauden kolmannen kaksoisvoiton.

Mercedekselle sulaksi hattuun tuli myös kiistaton voitto kehityskilpailussa Ferraria vastaan. Ero Espanjassa kahden kärkitallin välillä oli suurempi kuin missään muualla tällä kaudella. Sebastian Vettel piti Ferrarin palkinnoilla myös kauden viidennessä kisassa ajettuaan kolmanneksi.

Kimi Räikkönen oli kakkonen Bahrainissa. Nyt hän ei pystynyt ottamaan kauden kolmatta nelospaikkaa, kun Valtteri Bottas oli lopussa liian hankala ohitettava.

"Tulos ei ole, mitä halusimme, mutta ei kuitenkaan mikään katastrofi. Saimme vaikeasta viikonlopusta sentään jotain. Opimme paljon, ja se auttaa jatkossa, viidenneksi ajanut Räikkönen tuumaili.

Bottas ja Räikkönen väänsivät tosissaan kättä nelospaikasta viimeiset kymmenen kierrosta. Bottas piti pintansa aivan samalla lailla kuin kolme viikkoa aiemmin Vetteliä vastaan Bahrainin kisassa.

"Ihan tuli Bahrain mieleen. Yritinkin sielläkin samalla lailla pitää Vettelin perässä. Nyt tuli sama tilanne Kimin kanssa – tosin vain hieman lyhyemmäksi ajaksi", Bottas puntaroi.

"Tämä oli todella positiivinen kisa. Olimme lähempänä Ferraria kuin missään muualla", kymmenen pisteen päähän Räikkösestä MM-sarjassa noussut Bottas laskeskeli.

Heikki Kulta
Montmelo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!