Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi taistelee yhä lohkovoitosta jääkiekon MM-kisoissa

Leijonat kaatoi Valko-Venäjän, mutta vasta voittolaukauksilla. Lohkon neljäs sija on vältetty.

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Pekka Rinne piti maalinsa koskemattomana yhtäjaksoisesti 237 minuuttia ja viisi sekuntia ennen kuin Jevgeni Kovyršinin laukaus yllätti hänet kolmannessa erässä. Rinne rikkoi Jan Lasakin modernin ajan MM-ennätyksen (206 minuuttia ja 26 sekuntia) vuodelta 2004.
Pekka Rinne piti maalinsa koskemattomana yhtäjaksoisesti 237 minuuttia ja viisi sekuntia ennen kuin Jevgeni Kovyršinin laukaus yllätti hänet kolmannessa erässä. Rinne rikkoi Jan Lasakin modernin ajan MM-ennätyksen (206 minuuttia ja 26 sekuntia) vuodelta 2004. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva
Suomi vl. 3 Valko-Venäjä 2

Voiton voi ottaa jääkiekko-ottelussa myös tällä tavalla. Leijonat kukisti Valko-Venäjän vasta voittolaukauskisassa, vaikka puolisen minuuttia ennen loppua kaikki näytti selvältä.

Suomi johti 2–1 Joonas Donskoin ja Teemu Hartikaisen maaleilla, eikä hätää pitänyt olla.

Maalivahti Pekka Rinteelle oli jo kirjattu uusi nollapeliennätys, 237.05 minuuttia, ja kaikki oli valmiina Maamme-laululle.

Valko-Venäjän Aleksei Kaljužni kuitenkin tasoitti 2–2:een ajassa 59.29, kun joukkue pelasi ilman maalivahtia. Ei muuta kuin jatkoaika ja sen jälkeen rankkarit.

Niukka voitto tarkoittaa, että Leijonat välttää lohkon neljännen sijan ja Kanadan kohtaamisen puolivälierissä.

Suomi ei tyytynyt vähempään kuin kolmeen toinen toistaan varmempaan rankkarimaaliin. Jarkko Immonen aloitti, Donskoi näytti "maailman nopeimpia käsiä", ja kolmantena kapteeni Jussi Jokinen laukoi kiekon eleettömän tarkasti maaliin.

Suomi vei rankkarikisan ja ottelun, mutta kaikki kunnia Andrei Stepanoville, joka nosti pehmeästi kiekon Rinteen yli. Upea maali sekin.

"Ei minun ole tarvinnut sitä stressata ja miettiä", Rinne sanoi nollatilastostaan. "Ihan kiva, että meni näin. Tuntuu hyvältä, mutta rehellisesti täytyy kiittää joukkuetta, ja olihan ohjelmakin suosiollinen."

"Ei tällaisia putkia tule aina. Ne ovat sellaisia kerran elämässä -juttuja", Rinne sanoi.

Voittolaukaukset ratkaisivat ottelun, mutta Suomen olisi pitänyt hoitaa se paljon aikaisemmin.

Liian paljon tuhlaantui tilanteita huolimattomuuteen, kiekonmenetyksiin ja syöttövirheisiin. Jos aikoo voittaa Venäjän tiistaina ja polkea puolivälieristä kohti mitalipelejä, ei voi pelata näin.

"Tulee huikea peli alkulohkon päätökseen. Monet sijat ovat vielä avoinna", Jokinen laski.

"Samalla lailla pitää jatkaa. Tärkeää oli, että pystyimme luomaan paikkoja", Jokinen sanoi yhteistyöstään Aleksander Barkovin ja Joonas Donskoin kanssa.

Maalittoman ensimmäisen erän hyvä puoli oli, että nykymaalivahtien nollapeliennätys siirtyi Rinteelle. Sitä ei enää tarvinnut pohtia sen jälkeen, ja keskittyminen pelkkään pelaamiseen saattoi alkaa.

Suomi hallitsi ensimmäistä erää, mutta ei näyttänyt ottelun voittajalta. Peli pyöri nurkissa, mikä olikin Valko-Venäjän tarkoitus. Hyvät maalipaikat jäivät vähiin.

Barkovin kentällisellä riitti juonikkuutta, ja taso nousi samassa tahdissa, kun kello kävi. Lähes jokaisessa vaihdossa rakentui maalipaikka tai läheltä piti -tilanne.

Kolmikolla oli selkeä työnjako. Barkov jakoi kiekkoja, Jokinen teki yleistöitä ja Donskoi luisteli teriään säästämättä. Näin on ollut joka pelissä.

Ykköskentästä puuttui edelleen johtoajatus tai sittenkin liikkuvuus. Suomi sai toisessa erässä yhden ylivoiman, josta ei tullut sähläystä kummempaa. Läpi kamppailun kolmikko Tuomo Ruutu –Petri Kontiola Leo Komarov joutui hakemaan peliään.

Heikki Miettinen HS
Ostrava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!