Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rannikko häikäisi avausfinaalissa

Katajan puolustus- ja levypallopeli olivat liikaa Bisonsille

Urheilu
 
Lari Lievonen Lehtikuva
Joensuun Katajan pelinjohtaja Teemu Rannikko oli avainroolissa, kun Kataja kaatoi Loimaan Bisonsin Korisliigan avausfinaalissa.
Joensuun Katajan pelinjohtaja Teemu Rannikko oli avainroolissa, kun Kataja kaatoi Loimaan Bisonsin Korisliigan avausfinaalissa. Kuva: Lari Lievonen Lehtikuva
Kataja 84 Loimaa 62 Otteluvoitot 1–0

Pelinjohtaja Teemu Rannikko oli kapellimestarina, kun Joensuun Kataja avasi Korisliigan loppuottelusarjan hulppealla kotivoitolla Mehtimäen jäähallissa.

Bisons Loimaalta aloitti hyvin, mutta sen jälkeen parketilla oli yksi joukkue – tai paremmin sanottuna yksi mies.

Katajan 34-vuotias pelinjohtaja Rannikko säkenöi. Mies iski 18 pistettä ja antoi 13 koriin johtanutta syöttöä. Määrä on kova.

Artikkeliin liittyvät

Koko Bisonsin joukkue sai kokoon kymmenen korisyöttöä.

"Teemun suoritus oli fantastinen. Kun Kataja sai puolustuspelinsä kuntoon, sen hyökkäyspelikin vapautui", totesi Katajaa vielä viime kaudella valmentanut Jukka Toijala.

Bisons johti seitsemän minuutin jälkeen 19–11, mutta Kataja repi kahdeksan ja puolen minuutin jakson 16–0 ja siirtyi kuskin paikalle.

Toisen jakson alun Bisons vei 8–0, mutta ei päässyt kahta pinnaa lähemmäksi isäntiään. Joensuulaiset rallattelivat karkuun 1 433 katsojan kotiyleisön riemuksi. Suurimmillaan Kataja johti 30 pisteellä.

Kun kamppailu loppui, katsojat antoivat seisten aplodit suosikeilleen hallin rakenteita järisyttäneen metelin saattamana.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona Turkuhallissa, minne loimaalaiset siirsivät kotipelinsä. Bisonsin on herättävä, muuten noutaja kolkuttelee jo kannoilla.

"Jos Bisons ei kehitä jotain uutta, sille tulee jatkossa isoja vaikeuksia", Toijala totesi.

Rannikon, 13 vuotta ulkomailla pelanneen konkarin, ajatukset olivat jo seuraavassa pelissä.

"Nautitaan nyt hetki, sitten tämä peli on unohdettava. Turussa pitää saada peliin samanlainen syke kuin ensimmäisessä oli."

Rannikko muistutti, että pudotuspeleissä on sama, voittaako ottelun yhdellä tai sadalla pisteellä. Kummastakin saa yhden kiinnityksen. Mestaruus heltiää vasta kolmella voitolla.

Koko kotijoukkue oli ryhdissään. Kataja hävisi välieräsarjan viidennessä ottelussa levypallot Kauhajoelle 25–46.

Ensimmäisen finaalin alku oli yhtä synkkää, mutta lopulta se voitti irtopallot Bisonsia vastaan 41–36. Hamstraajina toimivat Robert Arnold (12 ja Ken Horton (16).
"Bisons teki ottelusta meille välillä vaikean. Kun saimme levypalloja ja katkoja, niin homma alkoi toimia", Rannikko totesi.

Jarmo Färdig HS
Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!