Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikon jalkapallovinkit tulevat Kottilan veljeksiltä

Mika ja Santtu Kottila aloittavat oman viikoittaisen keskusteluohjelman HSTV:ssä

Urheilu
 
HSTV:n Kottilat-ohjelma esittelee futisviikon puheenaiheet
HSTV:n Kottilat-ohjelma esittelee futisviikon puheenaiheet
Kaksi Kottilaa ja kymmenen minuuttia jalkapallokeskustelua. Siinä resepti, jolla jalkapalloa hengittävät veljekset Mika Kottila ja Santtu Kottila tuovat uusia eväitä jalkapallokeskusteluun. Kottilat-ohjelma on HSTV:n uusi, maanantaisin ilmestyvä jalkapallo-ohjelma, joka tarjoaa viikon tärkeimmät tärpit jalkapallon seuraamiseen.

Kaksi Kottilaa ja kymmenen minuuttia jalkapallokeskustelua. Siinä resepti, jolla jalkapalloa hengittävät veljekset Mika Kottila ja Santtu Kottila toivovat antavansa lisää välineitä jalkapallokeskusteluun.

Kottilat-ohjelma on HSTV:n ensimmäinen jalkapallo-ohjelma.

"Pystymme veljinä keskustelemaan suorasti, eikä tarvitse olla kohtelias. Olemme sopineet etukäteen, että kaikkialle saa lyödä. Äitiä olemme varoittaneet, ettei hän ottaisi tosissaan näitä puheita", Santtu Kottila, 28, sanoo.

Kestoltaan noin kymmenminuuttinen ohjelma rakentuu viikon valintojen ympärille. Ensimmäisessä jaksossa käsittelyssä ovat muun muassa Real Madridin keskikenttäpeli, HJK:n hyökkäysongelmat ja VPS:n päävalmentajan asema.

"Kerromme maanantaina, mitä katsojan kannattaa loppuviikon aikana seurata. Joka viikko esitämme kolme neljä valintaa. Jos katsojaa ei kiinnosta yksi valinta, ei tarvitse odottaa kuin minuutti seuraavaa", Santtu sanoo.

"Jalkapallokulttuurin luominen ja siinä mukana oleminen merkitsee minulle älyttömän paljon. On se sitten valmentamista tai tällaisen ohjelman tekemistä. Pyrin tekemään oikeita asioita kentällä tai tv-studiossa, jotta saisin ihmiset ymmärtämään jalkapallon syvintä olemusta", Mika Kottila, 40, sanoo.

Santun mielestä media kertoo vielä liian vähän etukäteen, mihin asioihin kannattaa keskittyä.

"Pääkaupunkiseudulla jalkapallon nousu on yhdistetty hipsteriyteen, ja siihen kuuluu briljeeraus tiedoilla. Pystymme toivottavasti antamaan ihmisille keskusteluun välineitä, joilla voi briljeerata. Mielestäni se olisi aika siistiä", Santtu sanoo.

Kottiloilla on katu-uskottavuutta puhua jalkapallosta. Mikan jalkapalloura vei hänet HJK:sta Mestarien liigan jälkeen Norjan Branniin ja Ruotsiin Trelleborgiin, takaisin HJK:hon, sitten FC Lahteen ja lopulta ura päättyi kasvattajaseura MPS:ssä.

MPS:n kasvatti Santtu pelasi parhaimmillaan kakkosdivisioonaa Lappeenrannassa PEPOn paidassa. Nyt hän valmentaa kuutosdivisioonajoukkuetta Itä-Hakkilan Kilpa ry:ssä ja on töissä Helsingin Sanomien kaupallisessa organisaatiossa tuoteryhmäpäällikkönä. Isoveli on puolestaan Itä-Hakkilan Kilpa ry:n omistamassa Itä-Hakkilan tekonurmi Oy:ssä kehityspäällikkönä.

"Vastaan siitä, että tekonurmikenttä pysyy hyvässä kunnossa. Hoidan kenttäyhtiön kaikki asiat", Mika kertoo.

"Tuo nyt on nätisti sanottuna kentänhoitaja", Santtu sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?