Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kapteeni Kotti johti Bisonsin tasoihin koripallon finaalisarjassa

Bisons tasoitti Korisliigan loppuottelusarjan

Urheilu
 
roni lehti
Tuukka Kotti (11) johti esimerkillisesti Loimaan Bisonsin peliä. Tässä häntä yrittää pysäyttää Katajan Tommi Huolila.
Tuukka Kotti (11) johti esimerkillisesti Loimaan Bisonsin peliä. Tässä häntä yrittää pysäyttää Katajan Tommi Huolila. Kuva: roni lehti
Bisons 78 Kataja 63 Otteluvoitot 1–1

Loimaan Bisons hävisi maanantaina Korisliigan ensimmäisen finaalin Joensuussa Katajalle 22 pisteellä. Loimaalaisryhmä koki ihmeheräämisen vain kahden yön ja päivän aikana.

Bisons vei kotiottelunsa Turkuhalliin ja oli tylyäkin tylympi isäntä Katajaa kohtaan. Tilanne finaalisarjassa on 1–1.

Bisonsin ryhtiliike näkyi etenkin omalla korilla. Joukkue puolusti aluettaan tinkimättömästi ja kovaa.

Artikkeliin liittyvät

"Valttimme on aina pelin intensiteetti. Se löytyi, se oli suurin muutos ensimmäiseen otteluun verrattuna", Bisonsin kippari ja puolustuksen kivijalka Tuukka Kotti totesi.

Kun Bisons sai alakertansa pitäväksi ja repi levypalloissa voiton 45–35, se pääsi mellastamaan myös hyökkäyspäädyssä. Ratkaisijoita riitti.

"Pääroolini on puolustaa. Ankkuroin puolustuksemme ja ohjaan muita", Kotti jatkoi.

Sen hän teki eilen keskiviikkona mestarillisesti.

Kataja sai avausjaksolla kokoon 2 pistettä. Vieraat tulivat toisen jakson alussa Robert Arnoldin (22/8) komeiden ratkaisujen ansiosta kolmen pisteen päähän, mutta ilo jäi lyhyeksi. Bisonsin mylly alkoi pyöriä, ja joensuulaiset jäivät jalkoihin kuin pikkupojat.

Bisons sai kuriin Teemu Rannikon. Katajan pelintekijä viimeisteli Joensuun avauksessa 18 pistettä ja jakoi 13 koriin johtanutta syöttöä. Turkuhallissa 34-vuotiaan konkarin vastaava saldo oli 8/2.

Koko Bisons-lauma vartioi vuorollaan Rannikkoa, mutta päävastuun kantoi Anthony Hilliard. Miehen iltapuhde oli muutenkin loistelias, sillä hän viimeisteli 30 pistettä

Katajan urakka vaikeutui jo ottelun kolmannella minuutilla. Joensuulaisten isokokoinen sentteri Tom Knight loukkasi vasemman polvensa, eikä palannut enää parketille.

"En tiedä tarkkaan vamman laatua. Joka tapauksessa Knightin puuttuminen on huono uutinen meille", Katajan päävalmentaja Pekka Salminen totesi.

Knightia tuurannut Tommi Huolila kehui voittajia ja harmitteli oman joukkueensa pehmeyttä.

"Emme yksinkertaisesti pystyneet vastaamaan heidän fyysisyyteensä. He lamauttivat hyökkäyspelimme", Huolila totesi.

Salminen jakoi roimasti sapiskaa omilleen.

"Olimme alussa pehmeitä, emmekä olleet valmiita kamppailuun. Vaihtopenkkimme kitisi tuomioista, ja se tarttui muihin. Näitä pelejä ei vain kerta kaikkiaan voi pelata tällä tavalla."

Bisonsin kivikovan ryhmän yksi näkyvimpiä oli Martin Zeno 18 pisteellään, kahdeksalla levypallollaan ja neljällä korisyötöllään. Yhdysvaltalainen kiitteli joukkueensa asennetta.

"Meidän oli pakko keskittyä huolellisesti ja tehdä asiat eri lailla kuin ensimmäisessä loppuottelussa. Tiesimme, mitä teemme ja hoidimme kotiottelumme. Tästä tulee pitkä sarja", hän ennakoi.

Kolmas kamppailu pelataan lauantaina Joensuussa. Mestaruus on ensi kerran katkolla sunnuntaina Turkuhallissa.

Jarmo Färdig
Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!