Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mika Kohonen palaa Salibandyliigaan

Huippupelaaja on jo kiinnostunut vuoden 2016 MM-turnauksesta

Urheilu
 
Mika Kohonen
Mika Kohonen

Viisi kertaa maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi valitun Mika Kohosen paluu Salibandyliigaan sai perjantaina sinetin. Kohonen, 38, siirtyy vuoden sopimuksella hallitsevan Suomen mestarin Seinäjoen Peliveljien riveihin.

Näin Kohosen veljespari pelaa seurajoukkueessa yhdentoista vuoden tauon jälkeen yhdessä, kun myös Mikko Kohonen, 36, jatkaa uraansa SPV:ssä.

Mika Kohosen paluu Suomeen on salibandylle merkittävä asia. Jotain kertoo sekin, että tiedotustilaisuus pidettiin Helsingin keskustassa ravintola Palacessa, ja kutsun lähetti Salibandyliiga, ei Kohosen seura SPV.

Mika Kohonen jäi ilman joukkuetta, kun hänen pitkäaikainen seuransa, ruotsalainen Storvreta, ei enää jatkanut viime kauden päätteeksi hänen sopimustaan.

Kohonen pelasi Storvretassa kymmenen kautta, voitti neljä Ruotsin mestaruutta ja rikkoi lukuisia ennätyksiä. Seurajohto halusi kuitenkin uusia joukkuetta ja jätti pelaajaikonin rannalle.

"Tuli odottamaton käänne, kun Ruotsin päässä vedettiin uusia linjauksia. Hetken olin surullinen, mutta en katkera. Jo päivän jälkeen hoksasin, että tämän on pirun hieno homma. On kivaa tehdä nyt jotain uutta."

Kohosen mukaan puolet Ruotsin liigan joukkueista oli häneen yhteydessä ja Suomestakin liki saman verran. SPV oli kuitenkin alusta alkaen kiinnostavin vaihtoehto.

Kohonen on kärsinyt viime vuosina muun muassa vaikeasta polvivammasta.

Nyt jalka on kuitenkin oloihin nähden huippukunnossa, ja pelihaluja riittää niin kauan, kuin kroppa kestää ja vauhti riittää huipputasolla.

"Maajoukkue kiinnostaa. Kahden vuoden päästä pelattavat MM-kisat ovat takaraivossa, jos olen paikan arvoinen ja siinä kunnossa, jossa haluan olla", Kohonen sanoo.

"Turha tässä on kuitenkaan lähteä uhoamaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!