Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jagr palkitsi ystävänsä

Suomi-ottelussa katsomossa istuivat ystävät ja tutut, kun Jagr ratkaisi pelin

Urheilu
 
Praha
david w cerny reuters
Jaromir Jagr päästi riemunsa valloilleen tehtyään maalin Suomea vastaan.
Jaromir Jagr päästi riemunsa valloilleen tehtyään maalin Suomea vastaan. Kuva: david w cerny reuters

Katsomossa istui niin paljon tuttuja, että Jaromir Jagrin oli pakko järjestää heille voitto puolivälierissä Suomea vastaan.

Siellä jännitti Jaromirin äiti Anna Jagrova, entinen tyttöystävä Inna Puhajkova nykyisen poikaystävänsä jalkapalloilija Petrem Tlustymin kanssa ja monet muut kaverit.

Koko Tšekki halusi nähdä Jagrin viimeisen pelin maajoukkueessa, mutta Jagr päätti, ettei se jäänyt viimeiseksi.

Minskin MM-turnauksessa vuosi sitten Jagr, 43, ilmoitti, että maajoukkueura on ohi. Silloin heräsi sosiaalinen media. Facebookissa ja Tšekin lehdistössä alettiin anoa "one more year" eli vielä yksi vuosi kuin Teemu Selänteellä konsanaan.

NHL:ssä Jagrin seura New Jersey Devils jäi pudotuspelivauhdista aikaisessa vaiheessa. Silloin oli selvää, että kaudesta tulisi vajaa. Jagr sai kuitenkin siirron Florida Panthersiin, joka kamppaili play offs -paikasta lähes viimeisille kierroksille. Kaudesta jäi silti jotain puuttumaan, MM-kisat ja vieläpä Tšekissä.

Ja nyt hän on täällä, lähettämässä Leijonat kotiin.

Siirto Floridaan kesken kauden ei ollut pelkkä eläkkeelle jääminen tai rantatonttien katsastusreissu, vaan Jagr pelaa edelleen tosissaan, vaikkakin tuttu virne kasvoillaan.

Parhaiten Jagrin asennetta kuvasi hänen heittämänsä kommentti Aleksander Barkoville ottelun jälkeen. Jagr kehotti nuorta suomalaista seuratoveriaan harjoittelemaan, sillä "ensi kaudella voitetaan Stanley Cup Floridassa".

Barkov ehti pelata Panthersissa lyhyen pätkän yhtä aikaa, jopa samassa ketjussa Jagrin kanssa.

"Joka pelin hän pelaa korkealla tasolla, mutta nyt sattui menemään kaksi maalia ja lisäksi yksi syöttöpiste", Barkov sanoi Jagrista. "Ei tuo mitään sattumaa ole."

Tšekin joukkueen perjantaisissa aamuharjoituksissa Jagr teki pari maalia ja jaksoi riemuita niistä edelleen kuin olisi ollut kotikaupunkinsa Kladnon ulkojäillä ystäviensä kanssa.

"Ällistyttävää, mitä hän esittää vielä tuossa iässä. Uskomatonta. En tiedä, mitä sanoa", Tšekin ykkösketjun laitahyökkääjä Vladimir Sobotka sanoi Jagrista.

"Hän on loistava johtaja, ja onneksi hän on meillä", Sobotka sanoi. Jagrin pedanttisesta harjoittelusta, yöllä luistelemisesta ja jääkiekkoiluun antautumisestaan on kirjoitettu hyllymetreittäin tekstiä.

NHL:ssä hän aikoo pelata vielä ainakin vuoden, kenties kaksi. Tšekkiläiselle lehdistölle Jagr on sanonut tavoittelevansa NHL:n pistepörssin kakkospaikkaa Wayne Gretzkyn takana.

Mark Messier on toisena, mutta väliin mahtuu vielä Gordie Howe. Jagrilla on vain 85 runkosarjapistettä Messieriin. Ne pinnat kertyvät kahdessa kaudessa, ja ainahan voi pelata kolmannen, jos se on siitä kiinni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?