Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisriemu pääsi valloilleen

Hyvin taistellut USA jaksoi reilut kaksi erää Venäjän kyydissä

Urheilu
 
Michal Cicek AFP
Prahan areenan venäläisyleisö riehaantui, kun Aleksandr Ovetškin teki maalin. Puolustaja Anton Belov ehti ensimmäisten joukossa onnittelemaan.
Prahan areenan venäläisyleisö riehaantui, kun Aleksandr Ovetškin teki maalin. Puolustaja Anton Belov ehti ensimmäisten joukossa onnittelemaan. Kuva: Michal Cicek AFP
USA 0 Venäjä 4 Venäjä loppuotteluun

Amerikkalaiset jaksoivat 47 minuuttia harata Venäjää vastaan, mutta sitten taivas repesi.

KHL-tähti Sergei Mozjakin avasi painekattilan kannen hyvällä laukauksellaan ja perässä tulivat Aleksandr Ovetškin, Vadim Šipatsev ja Jevgeni Malkin lopulta tyhjään maaliin.

Luvassa on loppuottelu Kanada vastaan Venäjä. Ei hassumpaa, vaikka muutkin vaihtoehdot olisivat kelvanneet. 

 

HS nosti esille viisi kohtaa, jotka voisivat tuoda Venäjälle mestaruuden.

1 Tähtien esiintulo

Venäjä on paikkansa finaalissa ansainnut, mutta vielä on suurimmilla tähdillä paljon parantamisen varaa. Ilja Kovaltšuk on ilmeisen epävireinen ja väsynyt raskaasta taakastaan Pietarin SKA:n johtopelaajana. Jevgeni Malkinille ehti kertyä peräti 18 ottelun maaliton jakso, kunnes se päättyi MM-turnauksen alkulohkossa. Eikä Vladimir Tarasenkokaan ole päässyt sille tasolle kuin Jori Lehterän syötöistä nauttiessa St. Louisissa.

2 Ovetškin

Aleksandr Ovetškin tuli komeasti mukaan MM-joukkueeseen. Saldona maali ja syöttö, joista jälkimmäinen oli lahja Malkinille tyhjään maaliin.

MM-turnauksessa vihelletään melko niukasti jäähyjä, joten Ovetškinin paras osaaminen eli ylivoimapeli päässee harvoin esille. Jos Kanada ottaa jäähyjä, alkavat kellot soida.

Ovetškin pelasi peräti kuudennen yli 50 maalin kauden NHL:ssä. Sattumaa se ei ole.

3 Joukkuepeli

Venäjä puolusti ihailtavan tunnollisesti USA:ta vastaan. Samanlaista joukkuepeliä venäläiset tarvitsevat ripauksen laadukkaampaa Kanadaa vastaan.

Hyökkääminen meni Venäjältä välillä puskemiseksi, mutta ei liiallisuuteen asti. Hyvät merkit olivat välierässä olemassa.

4 Halu edustaa

Ovetškin kertoi olemuksellaan ja saapumisellaan, millainen halu venäläisillä on edustaa maataan jääkiekon MM-turnauksissa. Se voi olla tärkeä osa finaalia, kun jokainen pelaaja tuntee asian omakseen.

Ei niin, etteikö voitto kiinnostaisi kanadalaisia. Kyllä kiinnostaa, mutta venäläiset ovat kasvaneet maajoukkueeseen.

5 Historia

Kanada ja Venäjä ovat kohdanneet 2000-luvulla kahdesti MM-finaalissa, ja venäläiset ovat voittaneet molemmat. Kovaltšuk ratkaisi mestaruuden Quebecissä 2008 ja Venäjä voitti uudelleen Sveitsin Bernissä 2009.

Olympiafinaaleissa maat eivät ole kohdanneet NHL-pelaajien tultua mukaan 1998.

Heikki Miettinen HS
Praha

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!