Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huolila Katajan jokeri

Joensuulaisten unelma Suomen mestaruudesta on yhden voiton päässä

Urheilu
 
Minna Raitavuo Lehtikuva
Katajan Tommi Huolila nostaa pallon koriin Bisonsin Tuukka Kotin (11) edestä.
Katajan Tommi Huolila nostaa pallon koriin Bisonsin Tuukka Kotin (11) edestä. Kuva: Minna Raitavuo Lehtikuva
Kataja 84 Bisons 73 Kataja johtaa voitoin 2–1

Yleensä laiturina pelaava Tommi Huolila joutui eilen lauantai-iltana Korisliigassa uransa toistaiseksi suurimman haasteen eteen.

Hän vastasi Joensuun Katajan päävalmentajan Pekka Salmisen odotuksiin erinomaisesti, kun Kataja kaatoi Korisliigan kolmannessa loppuottelussa Loimaan Bisonsin 11 pisteellä ja siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon.

Vain 198-senttinen Huolila joutui kamppailemaan korien alla Mehtimäen jäähallissa Joensuussa, kun Katajan ainoa sentteri, yhdysvaltalainen Tom Knight loukkasi jalkansa toisessa loppuottelussa Turussa.

Artikkeliin liittyvät

Huolila, 22, paimensi Tuukka Kottia, 34-vuotiasta suomalaisen koripallon kiintotähteä.

Kotti on 205-senttinen ja 102-kiloinen torni, joka on pelannut maajoukkueessa koko 2000-luvun ja kiertänyt ulkomaiden sarjoja yli kymmenen vuotta niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa.

Huolila pelasi peräti 33.31 minuuttia kolmannessa finaalissa. Runkosarjassa nuorukainen sai peliaikaa keskimäärin runsaat 16 minuuttia.

"Tiesin, että on isot saappaat täytettävänä, kun Tom puuttui. Mielestäni onnistuin siinä. Sunnuntaina on onnistuttava uudestaan", Huolila kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kotti kaapi peräti 14 levypalloa ja upotti 17 pistettä, mutta Bisonsin kapteenin onnistumisprosentti kahden pisteen yrityksissä oli ainoastaan 35 (6/17). Loimaalainen haparoi myös vapaaheittoviivalta (5/12).

Huolila viimeisteli 12 pistettä (6/8) ja otti viisi irtopalloa.

Huolila oli kamppailun päätösjaksolla ihan puhki. Sama päti tosin molempiin ryhmiin.

Ottelutahti on ja on ollut kireä. Joukkueet kohtaavat jo tänään sunnuntaina Turkuhallissa.

Katajalla on ensimmäinen ottelupallonsa Suomen mestaruudesta, jota se on jahdannut ainakin toistaiseksi turhaan koko 2000-luvun. Saldo on kuusi hopeaa ja neljä pronssia.

Kolmannen ottelun alussa näytti, että rutinoitunut Bisons menee menojaan toisen finaalin tapaan. Kataja otti komennon toisella neljänneksellä, kun sen avainmiehet Teemu Rannikko ja Robert Arnold osuivat vuorotellen bonuskaaren takaa.

Myöhemmin koritalkoisiin tulivat mukaan myös Ken Horton ja Petri Virtanen. Kehnosti heittäneestä Bisonsista erottuivat Martin Zeno ja Ian Hummer.

Bisonsin pelistä puuttui sen tavaramerkki – intensiteetti. Varmaa on, että loimaalaiset eivät alistu neljännessä finaalissa kävelytahtiin, vaikka väsy painaa jokaisen pelaajan kintereissä.

Loimaalaiset käyttivät kolmannessa finaalissa vastustajansa tapaan vain seitsemää miestä. Bisonsilta ovat sivussa vammojen vuoksi muun muassa Matti Nuutinen ja Ville Mäkäläinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!