Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tahko kokosi rivit heikon avausjakson jälkeen

Lukkari Juha Puhtimäki löi ratkaisun ja johti hyvinkääläisten ulkopeliä

Urheilu
 
Pasi Honkanen
Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Tahkon lukkari Juha Puhtimäki sanoi joukkueensa olleen avausjaksolla aneeminen.
Tahkon lukkari Juha Puhtimäki sanoi joukkueensa olleen avausjaksolla aneeminen. Kuva: Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Hyvinkää 2    Seinäjoki 1 k

Hyvinkään Tahkon synkkä alku kääntyi lopulta iloiseen kotivoittoon Seinäjoen Jymy-Jusseja vastaan. Tahko vei monivivahteisen koitoksen kotiutuslyöntikisan jälkeen 2–1 (4–10, 2–1, 1–1, 2–1).

Lukkari Juha Puhtimäki, 29, löi väliin kotiutuslyöntikisan ratkaisun. Juoksun toi ykkösvahti Iiro Kuosa.

"Olimme sysipaskoja ensimmäisellä jaksolla. Olimme aneemisia ja teimme huonoja ratkaisuja. Toiselle jaksolle tuli tasonnosto", Puhtimäki arvioi.

Viime kauden lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää, 25, löi ensimmäisellä jaksolla kuusi (1+5) juoksua. Tahkon ulkopeli sortui muutamaan haksahdukseen, minkä jälkeen vierailijan lyöntipelikin alkoi kulkea tehokkaasti.

"Yhdestä annetusta pyörähti vastustajan vire, joka tuotti kymmenen juoksua. Ensimmäinen jakso näytti viime kaudelta, mutta jospa toinen jakso oli tämän vuoden tasoa", sanoi Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö.

Puhtimäki ja muukin Tahkon ulkopeli etumies Kuosan johdolla hyydytti Seinäjoen sisäpelin täysin toisella jaksolla.

Seinäjoen lukkari Ville Viita puolestaan auttoi Tahkon peliä antamalla vapaalla jokeri Joni Salon tuoman avausjuoksun toisella jaksolla. Jokeri Timo Rantatorikka kotiutti vielä Juha Korhosen.

Rantatorikka oli myös isossa roolissa supervuorossa, kun hän löi viimeisenä lyöjänä Salon kotiin ja varmisti Tahkon pääsyn kotiutuslyöntikilpailuun.

"Kahden palon tilanteesta nousu kotiutuslyöntikilpailuun oli kova suoritus. Olen tyytyväinen kahteen pisteeseen vaikeuksien jälkeen", Sirviö sanoi.

"Tämä oli pieni opetus siitä, että jos peli lässähtää, se näyttää avausjakson kaltaiselta. Tämän voiton jälkeen on huomattavasti mukavampi jatkaa", Puhtimäki sanoi.

Tahko vei kolmostilanteet 16–14, joten sikäli voitto meni oikein.

Ykköskärjessä numerolla kaksi ja kolmoskopparina pelaava Riku Hokkanen oli hyvä sisäpelissä, mutta ulkona hän oli pommituksen kohde. Hokkanen makselee vielä oppirahoja uudesta pelipaikasta.

Hokkasen kopparipari Sami Virto pääsi paljon vähemmällä. Tahko oli viime kaudella helisemässä pitkälti takakentän takia useissa matseissa.

Seinäjokea on povattu mitalipeleihin tällä kaudella. Joukkue on lyöntivoimainen ja myös riittävän nopea. Seinäjoen ongelmakohdaksi on arveltu lukkariksi hypänneen Viidan selviäminen ulkopelistä.

Pihkalan esiintymisen perusteella Viidan tie lautasen herraksi on vielä alkutekijöissään. Viita nostaa peruskilttiä syöttöä eikä pallon pysyminen lautasella ole takuuvarmaa. Viidalla on kyllä sähäkkyyttä lukkarin rooliin.

Pasi Honkanen
Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!