Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bret Boko kuumana vielä maalissakin

Huippuruuna täytti villeimmätkin toiveet ja voitti Finlandia-ajon Vermossa

Urheilu
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Ari Moilasen hymy oli herkässä voitokkaan Finlandia-ajon jälkeen. Moilasella ja hevosen hoitajalla Suvi Himangalla riitti töitä Bret Bokon rauhoittelemiseksi voittajakehässä.
Ari Moilasen hymy oli herkässä voitokkaan Finlandia-ajon jälkeen. Moilasella ja hevosen hoitajalla Suvi Himangalla riitti töitä Bret Bokon rauhoittelemiseksi voittajakehässä. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Seitsemän vuotta vanhasta ruunasta Bret Bokosta tuli kuumin ja puhutuin hevonen sunnuntaina Suomen pääradalla Vermossa.

Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, ja väki lehtereillä hullaantui, kun Bret Boko täytti villeimmätkin odotukset ja ravasi Finlandia-ajon voittoon.

Täysosuma kevään kansainvälisessä suurkilpailussa toi hevosen taustavoimille 110 000 euron ykköspalkinnon, muhkean palkintopystin ja paljon hyvää mainetta.

Ari Moilasen ohjastama Bret Boko voitti lämminverisille tarkoitetun 1 609 metrin ryhmäajon ajalla 12,2a. Ruotsalaisen Örjan Kihlströmin ajama Vincennes oli toinen, ja vuosi sitten voittajakehässä juhlinut Univers de Pan sijoittui kolmanneksi.

"Luotin hevoseen. Lähtöpaikka oli hyvä, ja mailin matka sopi", iloitsi Moilanen.

Bret Boko oli ainoa suomalaisedustaja tasokkaassa kutsukilpailussa. Aiemmin viikolla ruunan valmentaja Markku Nieminen totesi, että "voittoon tarvitaan maailman kaikki tuurit".

Kilpailupäivänä asetelmat ja päämäärät tarkentuivat. Bret Boko meni köykäisesti lämmityksessä. Nieminen päätti, että jos hevonen pääsee keulaan, keulasta ajetaan ja tavoitellaan kunnon sijoituksia.

Bret Boko johti alusta loppuun. Moilanen hallitsi vauhdinjaon ja onnistui taktisesti erinomaisesti.

"Tämä oli yksi helpoimmista voitoista Bret Bokolle. Hevonen pystyi hyvään lopetukseen rauhallisen alun jälkeen", totesi Moilanen.

Moilanen kuului Vermon juhlittuihin sunnuntaina. Tilille tuli neljä voittoa.

Vihtiläinen hevosammattilainen on saavuttanut urallaan paljon. Kotimaisen ravikauden huipentumassa Kuninkuusraveissa hän on onnistunut viidesti. Moilanen on ajanut Villihotin (2011) ja Köppisen (2014) ravikuninkaaksi ja V. H. Suvittaren kolmesti (2001, 2003 ja 2004) ravikuningattareksi.

"Finlandia-ajo on aina Finlandia-ajo. Tämä voitto hyppää ykköseksi urallani", sanoi Moilanen.

Valmentaja Nieminen kehui vuolaasti Moilasen työskentelyä.

"Se oli hieno ajosuoritus. Ari on kylmähermoinen ohjastaja. Hän otti keulat ja rauhoitti matkavauhdin", sanoi Nieminen.

Niemisen mukaan Finlandia-ajo ja Sweden Cup ovat olleet lähdöt, joihin on tähdätty.

"Lähtökohtaisesti Bret Boko kilpailee seuraavaksi Sweden Cupissa, mutta katsotaan, mitä tehdään, jos kutsu Elitloppetiin tulee", sanoi Nieminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!