Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubin puolustus haparoi kahdesti

VPS:lle avauspiste sarjakärjen kustannuksella

Urheilu
 
Johannes Tervo
VPS:n maalintekijä Juho Mäkelä (vas.) ja HJK:n Tapio Heikkilä.
VPS:n maalintekijä Juho Mäkelä (vas.) ja HJK:n Tapio Heikkilä. Kuva: Johannes Tervo
VPS 2 HJK 2

Vaasan Palloseura pelasi seitsemän peliä Veikkausliigassa ennen kuin se sai ensimmäisen pisteensä. Hyvä ottelu kärkijoukkuetta vastaan lupaa parempaa katastrofimaisen alkukauden pelanneelle jumbojoukkueelle.

HJK:n entinen pelaaja Juho Mäkelä hankki VPS:lle sen ensimmäisen pisteensä tasoittamalla kotiottelun 2–2:een vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Viimeksi kaudella 2012 HJK:ssa pelannut Mäkelä nousi 88. minuutilla korkeimmalle maalin edustalla, minne Pyry Soiri oli lähettänyt vapaapotkunsa. HJK:n maalissa tällä kertaa pelannut Saku-Pekka Sahlgren hävisi kamppailun pallosta täydellisesti Mäkelälle, ja pallo päätyi Mäkelän puskusta maaliin.

Sahlgrenin piikkiin voi osin laittaa myös VPS:n avausmaalia, joka tuli 38. minuutilla. VPS-hyökkääjä Jordan Seabrook ryösti pallon HJK:n vasemmalta laitapakilta Alex Lehtiseltä, eteni boksiin ja laukoi pienestä kulmasta takanurkkaan 1–0-maalin. Sahlgren näytti jähmettyneen paikalleen, eikä tehnyt elettäkään torjuakseen palloa.

HJK:n päävalmentajalla Mika Lehkosuolla saattaa olla syytä miettiä maalivahtien kierrättämisen mielekkyyttä.

Avausmaaliin johtanut tilanne lähti HJK-toppari Tapio Heikkilän huonosta syötöstä Lehtiselle. Se ei ollut ensimmäinen kerta alkukaudella, kun Heikkilän selvä virhe johti takaiskumaaliin. HIFK:ta vastaan Heikkilä aiheutti rangaistuspotkun.

HJK tasoitti vain viiden minuutin päästä. HJK:n Atom Tanaka ja Robin Lod syöttelivät toisilleen boksissa, ja Tanakan syöttö takatolpalle Erfan Zenelille päätyi VPS-toppari Ville Koskimaan jalasta VPS:n omaan maaliin.

"Tauolla kaikki uskoivat nousuun. Lähdimme pitämään palloa kotikentällä", VPS:n Pyry Soiri sanoi ISTV:n lähetyksessä.

VPS hallitsikin toista jaksoa, mutta HJK iski 62. minuutilla. Rasmus Schüller riisti pallon, Matti Klinga poimi sen ja syötti Tanakalle boksiin. Tanaka laukoi suoraan syötöstä 2–1-johtomaalin. VPS:n tasoitus tuli vääjäämättömästi, ja HJK:n puolustuksen avulla.

Kun SJK pelasi maalittoman tasapelin KTP:n vieraana, pysyi HJK vielä sarjakärjessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!