Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisikko lyö kaksikon

Urheilu
 

Loimaan Bisons venytti miesten Korisliigan mestaruustaistelun tahdonvoimillaan ja taidoillaan viidenteen ja ratkaisevaan kamppailuun.

Varsinaissuomalaiset lähtevät vieraskentällä Joensuun Katajaa vastaan pelattavaan kultakamppailuun selkeinä suosikkeina.

Viides ottelu on kahden umpiväsyneen sikermän koitos. Loimaalla on juuri sen verran leveämpi pelaajamateriaali, että se vie Pantteri-patsaan, mestaruuden symbolin, kolmannen kerran neljän viime kauden aikana.

Neljännessä loppuottelussa Turkuhallissa Bisonsin vaihtopenkiltä tulleet pelurit viimeistelivät 23 ja Katajan reservit 16 pinnaa. Avausviisikkojen pistetehtailussa Bisons oli parempi 66–58.

Kataja on kahden miehen varassa. Pelinjohtaja Teemu Rannikko ja Robert Arnold ovat joukkueen tukipilarit. Bisonsilta löytyy tukku ratkaisijoita.

Neljännessä finaalissa näytti, että etenkin Rannikko oli umpiväsynyt. Katajan päävalmentaja Pekka Salminen toivoo kädet ristissä, että hänen pelintekijänsä vertyy kahden välipäivän aikana.

Jos Rannikko ei ole iskussa viidennessä finaalissa, Katajaa viedään kuin litran mittaa.

Kataja on jahdannut miesten Suomen mestaruutta koko kuluvan vuosituhannen. Liigasta on kertynyt toistaiseksi kuusi hopeaa ja neljä pronssia.

Jarmo Färdig
jarmo.fardig@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?