Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antto Nikkarinen Bisonsin urakkamies

Loimaalaiset lennättivät avainmiehensä Turkuun ja tasoittivat finaalisarjan

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Bisonsin Antto Nikkarinen jätti neljännessä loppuottelussa Katajan Teemu Rannikon taka-alalle.
Bisonsin Antto Nikkarinen jätti neljännessä loppuottelussa Katajan Teemu Rannikon taka-alalle. Kuva: Vesa Koivunen
Bisons 89 Kataja 74 Voitot 2–2

Loimaan Bisons hallitsi levypallokahinoita Korisliigan viidennessä finaalissa Turkuhallissa. Se kahmi irtopallot lukemin 43–27 Joensuun Katajaa vastaan.

Bisons otti pakkoraossa voiton neljännessä finaalissa ja tasoitti sarjan 2–2:een.

Tosiasiassa Bisons hallitsi ilmatilaa jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Loimaalaiset lennättivät kolmannen finaalin jälkeen avausviisikkonsa ja yhden fysioterapeutin kolmella pienkoneella Joensuusta Turkuun.

Artikkeliin liittyvät

Kataja matkusti sunnuntain vastaisena yönä makuupaikoilla varustetussa bussissaan Tampereelle, mistä matka jatkui sunnuntaina Turkuun.

Lentomatkailijat saapuivat hotelliin Turkuun lauantai-iltana yhdentoista maissa. Linja-autolla noin 500 kilometrin matkan taittaneet pääsivät pehkuihin vasta aamuyöllä.

Yksi pienkoneella matkustaneista oli Bisonsin piskuinen takamies Antto Nikkarinen. Hän ei osannut sanoa, mikä oli lentomatkailun etu bussikyytiin verrattuna, mutta kentällä Nikkarinen oli energiapommi.

"Olihan se aika jännää laskeutua Vampulan kentälle. Ensimmäisenä tuli mieleen, että se on jonkun äijän takapiha", Nikkarinen naureskeli voiton jälkeen.

Bisonsin 185-senttinen takamies urakoi neljännessä loppuottelussa 30 minuuttia ja 32 sekuntia. Nikkarinen ehti lähes joka paikkaan niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä.

Hänelle pelitalkoot ovat tulleet tällä kaudella tutuiksi. Bisons osallistui Korisliigan lisäksi Itä-Euroopan VTB-liigaan. Nikkarinen on koko joukkueesta ainoa peluri, joka on esiintynyt kauden kaikissa peleissä.

"Takana on 88 ottelua. Määrä on kova, tuntuu, että puolet siitä olisi sopiva määrä. Yksi lisää ei tunnu missään", hän viittasi tiistaina pelattavaan viidenteen ja ratkaisevaan loppuotteluun.

Bisons tuli neljänteen finaaliin määrätietoisena. Se ratkaisi pelin intensiteetillään, joka näkyi niin hyökkäyksissä kuin oman korin varjelussa.

Peli ratkesi toisella neljänneksellä. Kataja on ollut pudotuspeleissä kivikova kotiryhmä Mehtimäen jäähallissa.

"Olemme harjoitelleet siellä kaksi peliä. Tiistaina on tarkoitus ottaa voitto ja mestaruus", Nikkarinen totesi.

Bisonsin pulmana on ollut finaalisarjassa ailahtelevaisuus. Varsinaissuomalaiset ovat pelanneet joka toisen ottelun hyvin, joka toisessa peli on yskähdellyt.

Sunnuntaina loimaalaisryhmä oli täynnä ryhtiliikkeen jäseniä. Yksi heistä oli kippari Tuukka Kotti, jonka kone laskeutui miehen synnyinseuduille Forssaan.

"Joo, ensimmäistä kertaa tulin Forssan kansainväliselle kentälle", naurahti Kotti, joka repi 15 levypalloa ja upotti 14 pistettä.

"Meidän on otettava vierasvoitto. On ihme, jos viides finaali ei sytytä.."

Kataja johti peliä avausjaksolla, mutta hyytyi pahasti loppua kohden. Katajan nuori laituri Marius van Andringa oli sitä mieltä, että heidän hyvä alkunsa oli kosmetiikkaa.

"Olimme tosi löysiä, ehkä hyvänolontunne vaivasi. Jo kahden minuutin kohdalla tiesi, että turpaan tulee."

"Kukaan ei lähde viidenteen finaaliin paineitta. Kuka sietää ja käsittelee paineet, voittaa mestaruuden."

Jarmo Färdig HS
Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!