Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalervo Kummolan seuraajaksi uusi ehdokas

Jukka Toivakka: "Harkitsen lähtöä erittäin vahvasti"

Urheilu
 
Jukka Toivakka
Jukka Toivakka

Mikkelin Jukurien ja Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Jukka Toivakka harkitsee vakavasti ehdokkuutta Jääkiekkoliiton puheenjohtajavaalissa. Jääkiekkoliiton valtuusto valitsee Kalervo Kummolalle seuraajan marraskuussa.

"Harkitsen sitä [ehdokkaaksi lähtöä] erittäin vahvasti. Teen päätökseni todennäköisesti valtuuston kesäkokouksen jälkeen", Toivakka sanoi HS:lle.

"Minua on pyydetty lähtemään ehdolle. Se antaa motivaatiota, kun on ihmisiä, jotka näkevät, että minulla on tehtävään annettavaa. Siksi harkitsen sitä todella vakavasti."

Toivakka tekee päätöksensä kesäkuun alkupuolella.

Mikäli Toivakka asettuu ehdolle, hän aikoo olla seuratoimijana seurojen asialla. Toivakka oli tekemässä Jääkiekkoliiton uutta strategiaa, ja hän pitää seuratoiminnan edellytysten turvaamista ykkösasiana.

"Koko ruohonjuuritason pärjääminen on jääkiekon tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää. Pyramidin pohjan on oltava mahdollisimman laaja, jotta kärkikin on riittävän terävä."

Lisäksi Toivakka haluaa kehittää SM-liigan ja liiton sarjojen yhteistyötä.

"On tärkeää, että huippukiekko ja seuratoiminta ruohonjuuritasolla menevät samaan suuntaan ja puhaltavat yhteen hiileen. Yhteistyön lisääminen joka tasolla on tärkeää."

Toistaiseksi kiinnostuksen puheenjohtajan tehtävään ovat ilmaisseet NHL-uransa vuosi sitten lopettanut Saku Koivu ja kokoomuksen kansanedustaja, ex-maalivahti Sinuhe Wallinheimo. Kumpikaan ei ole vahvistanut ehdokkuuttaan.

Toivakka on varma, että Jääkiekkoliiton puheenjohtajuus kiinnostaa useita henkilöitä.

"Meillä on 70 000 pelaajaa ja olemme Suomen suosituin laji. Olisi ihme, jos tehtävä ei kiinnostaisi."

Toivakka on kiinteistökehittämiseen keskittyneen Toivakka-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja. Hänen vaimonsa Lenita Toivakka oli Aleksander Stubbin hallituksen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?