Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kataja vei vihdoin koriskullan

Joensuun Katajan kapteeni Teemu Rannikko ja takamies Petri Virtanen vuodattivat onnen kyyneleitä 15 vuotta jahdatun mestaruuden varmistuttua

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Katajan Petri Virtanen (14) ja muu joukkue juhlivat.
Katajan Petri Virtanen (14) ja muu joukkue juhlivat. Kuva: Vesa Koivunen
Kataja 88 Loimaa 85 Kataja mestari voitoin 3-2

Mehtimäen jäähalli Joensuun keskustassa repesi huutomyrskyyn tiistai-iltana kello 19.52, kun kotijoukkue Katajan ja Loimaan Bisonsin viides ja ratkaiseva Korisliigan finaali päättyi lukemiin 88–85.

Katajan kapteeni ja pelinjohtaja Teemu Rannikko säntäili ympäri kenttää, ja 2 500 kotikatsojaa oli ekstaasissa. Katajan toinen takamies Petri Virtanen pyyhki kyyneleitä silmäkulmistaan, ja meteli oli infernaalinen.

Kataja vei 15 vuotta jahtaamansa Suomen mestaruuden.

Korpivaellus päättyi koko joukkueen hurjaan ilonpitoon.

Viides loppuottelu oli huima trilleri ja erinomaista mainosta lajille. Suosikkina sarjaan ja viidenteen peliin lähtenyt Bisons oli alussa niskan päällä, mutta Kataja-pelaajien usko mahdollisuuksiinsa oli horjumaton.

Yksi kamppailun kulminaatiopisteistä oli konkari Virtasen kolmen pisteen kori, jolla Kataja tuli tasatilanteeseen 73–73 viitisen minuuttia ennen päätössummeria.

Loppuhetkillä pisteistä vastasi taikurimainen Teemu Rannikko, jonka hermot olivat terästä vapaaheittoviivalla.

Viidennen pelin suurin yllättäjä oli Tommi Huolila. Loukkaantuneen Tom Knightin korvannut sentteri pelasi elämänsä ottelun.

Yhdeksättä kauttaan Katajassa pelaava Petri Virtanen sai kunnian leikata korisukan mestaruuden muistoksi. Peräti viidesti aiemmin hopealle ja kaksi kertaa pronssille jäänyt takamies nieleskeli kyyneleitä mitalinjaossa.

"Tämän eteen on tehty niin monta vuotta töitä, ja tämä on ollut niin monta kertaa lähellä. Nyt se on totta. Mestaruus tuli kaudella, jolloin sitä vähiten odotettiin. Tämä on paras palkinto."

Katajan pelaajat kiittelivät yleisöään kultaiset kypärät päässään. Kukaan ei osannut sanoa, mitä vuosimallia päänsuojukset ovat.

Mestaruus oli Virtasen tapaan ensimmäinen Rannikolle, joka hankittiin Joensuuhun mestaruuden takuumieheksi toissa kaudella. Titteli tuli toisella yrittämällä.

"Fiilikset ovat käsittämättömän hienot. Kasvutarinamme on komea", Rannikko sanoi ja vilkutti katsomossa istuneelle Ilona-vaimolleen sekä Lilja-tyttärelleen ja vuoden vanhalle Nicolas-pojalleen.

Rannikko korosti vetisin silmin koko ajan joukkueen merkitystä. Hän ei hevin puhunut omasta roolistaan, joka oli avaintekijä matkalla Suomen mestariksi. Ratkaisuottelussa 34-vuotiaan miehen saldo oli 21 pistettä ja 12 koriin johtanutta syöttöä.

Jos kimmelsivät Kataja-leirissä onnen kyyneleet, niin loimaalaisten poskilla noruivat pisarat pettymyksen vuoksi.

"Juuri nyt on katkera hetki", takamies Roope Ahonen mutisi. "Finaali oli helvetin hyvää peliä. Teimme kaikkemme ja kovaa duunia, mutta se ei riittänyt.

Bisonsin toinen takamies Antto Nikkarinen oli myös murheen murtama.

"Finaalin taso ei lohduta, kun hävisimme. Kataja sai hengen päälle, upotti pari kovaa koria, pisti vaparit sisään ja ansaitsi mestaruutensa."

Jarmo Färdig HS
Joensuu

Vesa Koivunen
Joensuun Katajan Teemu Rannikko ja Petri Virtanen halasivat antaumuksella mestaruuden ratkettua.
Joensuun Katajan Teemu Rannikko ja Petri Virtanen halasivat antaumuksella mestaruuden ratkettua.
Vesa Koivunen
Bisonsin Tuukka Kotti (vas.) ja Katajan Teemu Rannikko lukeutuivat joukkueidensa parhaimmistoon.
Bisonsin Tuukka Kotti (vas.) ja Katajan Teemu Rannikko lukeutuivat joukkueidensa parhaimmistoon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!