Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvialaistaustainen Krastins tyrkyllä Suomen lentopallomaajoukkueeseen

Elviss Krastins kuuluu tulevaisuuden nimiin Suomen maajoukkueessa

Urheilu
 
Kimmo Mäntylä Lehtikuva
Elviss Krastins pelasi päättyneellä kaudella Vammalan Lentopallossa, joka sai SM-pronssia.
Elviss Krastins pelasi päättyneellä kaudella Vammalan Lentopallossa, joka sai SM-pronssia. Kuva: Kimmo Mäntylä Lehtikuva

Tampereella asuva Elviss Krastins kuuluu niihin nimiin, joilta on lupa odottaa lähitulevaisuudessa vahvaa panosta Suomen miesten lentopallomaajoukkueessa.

Nuori Krastins, 20, ilmoittautui mukaan kilpailuun, kun päävalmentaja Tuomas Sammelvuo nimeää yleispelaajat tällä viikolla alkaviin Maailmanliigan otteluihin.

Artikkeliin liittyvät

Maajoukkueessa yleispelaajien osastoon tuli kertaheitolla mielenkiintoa, kun poisjäännit ja loukkaantumiset muuttivat asetelmia.

Jo aiemmin kävi selväksi, että monivuotinen luottomies Olli Kunnari vetää kesän happea ja jättää Maailmanliigan ottelut väliin. Loukkaantumisten takia ryhmästä joutuivat kevään aikana sivuun Eemeli Kouki ja Niklas Seppänen. Loistokauden Kokkolan Tiikerien mestarijoukkueessa pelannut Matti Hietanen kieltäytyi maajoukkueesta.

Maajoukkueen kapteeni Antti Siltala on itseoikeutetusti aloituksessa, ja toisesta yleispelaajan paikasta kilvoittelevat Urpo Sivula, Tomi Rumpunen ja Krastins. Todennäköistä on, että Sivula on aloituksessa, kun Suomi avaa liigan lauantaina ja sunnuntaina otteluilla Belgiaa vastaan.

"Mietin enemmän joukkueen etua kuin omaa etuani. Totta kai haluan pelata, mutten ole pettynyt, jos en pääse aloituskuusikkoon. Jokaisella urheilijalla on oma aikansa", sanoo Krastins Kuortaneen urheiluopiston moderneissa tiloissa.

Krastins on joukkuetovereineen tehnyt huhtikuun lopusta lähtien maajoukkueen monivuotisessa harjoituspaikassa lujasti töitä, jotta kaikki olisi kunnossa, kun kesän Maailmanliiga pääsee vauhtiin.

Krastins on toisen polven lentopalloilija, joka pelasi päättyneellä kaudella SM-pronssia saavuttaneessa Vammalan Lentopallossa. Hänen isänsä Ugis pelasi aikoinaan monta vuotta Suomessa, ja nyt hän on VaLePan päävalmentaja.

Lentopallo yhdistää Krastinsin perhettä laajemminkin. Elviss Krastinsin sisko Anete Krastina on pelannut Latvian alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa beach volleyta.

Elviss Krastinsilla on kaksoiskansalaisuus. Suomen paita oli hänelle luonnollinen valinta, kun maajoukkuetehtävät alkoivat.

"Suomalaiset valmentajat ovat antaneet minulle niin paljon, että päätin pelata Suomen väreissä."

Elviss Krastinsin mukaan Kuortaneella on ollut hyvä tekemisen meininki.

"Tämän joukkueen isoin vahvuus on yhtenäisyys. Uudet miehet ovat päässeet hyvin joukkueeseen sisään. Aina mennään pallon perään loppuun asti, ja kaveria kannustetaan."

Miesten maajoukkueessa Krastins debytoi vuonna 2013 Slovakiaa vastaan. Hän oli mukana Suomen MM-karsintajoukkueessa, joka hankki pelaamalla paikan Puolan MM-turnaukseen.

Krastins pitää uransa toistaiseksi parhaina saavutuksina VaLePan riveissä voitettua Suomen mestaruutta 2014 ja pääsyä nuorten maajoukkueen kanssa EM-lopputurnaukseen.

"Tavoitteenani on kehittyä edelleen ja päästä mahdollisimman korkealle tasolle."

Kaikkia kortteja Krastins ei kuitenkaan ole pannut lentopallon varaan.

Hän opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa materiaalitekniikkaa.

"Tämä vuosi meni lentopallon ehdoilla, mutta pari vuotta sitten opiskelin ahkerasti."

Antti Nieminen
Kuortane

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!