Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari-Matti Latvala hylkäsi mestaruushaaveet

Portugalin rallissa kilpailee kuusi suomalaista

Urheilu
 
Miika Wuorela
Diego Lima AFP
Jari-Matti Latvala on rallin MM-sarjassa vasta yhdeksäntenä. Kuva on Argentiinan rallista huhtikuulta.
Jari-Matti Latvala on rallin MM-sarjassa vasta yhdeksäntenä. Kuva on Argentiinan rallista huhtikuulta. Kuva: Diego Lima AFP

Portugalin rallissa ovat MM-sarjan intohimoisimmat katsojat. Ralli siirtyi 14 vuoden tauon jälkeen takaisin maan pohjoisosaan alueelle, jossa aiemmin miehuuskokeena oli ohi kiitävän kilpa-auton koskettaminen.

Nykyisin järjestyshäiriöt eivät ole todennäköisiä, vaikka reitin varrelle odotetaan yli 100 000 katsojaa. MM-sarjassa yhdeksännelle sijalle valahtanut Jari-Matti Latvala lähti kilpailuun maltillisin ajatuksin. Ero sarjaa johtavaan tallikaveriin, Sébastien Ogieriin on jo 65 pistettä.

"En ajattele enää mestaruutta, ei siihen ole oikein mahdollisuutta. Välttämättä en myöskään lähde ajamaan voitosta täällä, vaan pelkästään hyvien pisteiden kerääminen mielessä", Latvala suunnitteli.

Suomalaiskuljettaja aloitti kilpailun ajamalla torstain yleisöerikoiskokeella kolmanneksi. Erikoiskokeen nopein oli Norjan Andreas Mikkelsen, jolle Latvala hävisi 0,8 sekuntia.

Latvalan lisäksi Portugalissa kilpailee viisi muuta suomalaista. Pitkän etsikkoajan jälkeen MM-tason ralleihin liittyy myös Esapekka Lappi, joka starttaa kilpailuun Skodan tehdaskuljettajana uudella Fabia R5:llä.

Miehen uutuuttaan kiiltävä Skoda on luokiteltu WRC2 -luokkaan, jossa myös Jari Ketomaa kilpailee jo toista kauttaan Fordilla. Lapilla haastajia riittää aina omasta tallikaverista luokan vakiokasvoihin.

"Olen ajanut testeissä paljon tasaista kyytiä usean päivän ajan, mutta pelkäänpä, ettei se taso välttämättä riitä tässä kisassa", marraskuussa viimeksi rallin ajanut Lappi pyöritteli.

Nuori jokelalainen Teemu Suninen kilpailee Portugalissa WRC3-luokassa. Suninen liittyy Toyotan vahvuuteen kaudella 2017. Sitä ennen on annettava näyttöjä pienemmässä luokassa.

"Kaksi vuotta on vielä aikaa näyttää oma vauhti. Tulostavoitteita ei vielä varsinaisesti ole. Eiköhän kokemukseni ensi vuonna ole jo huomattavasti parempi eri kisoista. Tarkoitus tässä rallissa on kehittää kykyjäni tulevaisuutta varten", Suninen sanoi.

Sunisen kanssa saman luokan kunniasta ajaa myös Henri Haapamäki, joka lähtee vastaavanlaisella Citroën DS3 R3T -autolla kisaan kuin Suninenkin.

DMackin väreissä kisaan lähtee myös Ari Vatasen poika Max, jonka alla murisee tutusti WRC3-luokan Ford Fiesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!