Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Immo Rautiainen johti Sotkamon näytöstä

Hyvinkään ulkopeli petti Meilahden kentällä

Urheilu
 
Markus Jokela
Immo Rautiainen pelasi vahvasti Helsingin Meilahdessa. Sotkamon Jymyn ykkösmies onnistui sekä sisä- että ulkopelissä.
Immo Rautiainen pelasi vahvasti Helsingin Meilahdessa. Sotkamon Jymyn ykkösmies onnistui sekä sisä- että ulkopelissä. Kuva: Markus Jokela
Sotkamo 2 Hyvinkää 0

Miesten Superpesiksen mestaruutta puolustava Sotkamon Jymy tuli torstai-illaksi pääkaupunkiin ja antoi vakuuttavan näytön kevätkunnostaan Hyvinkään Tahkoa vastaan Meilahden pesäpallokentällä.

Meilahti täyttyi (2 178 katsojaa) aurinkoisena iltana lajin ystävistä, jotka olisivat mielellään nähneet tasaisemman pääsarjamittelön. Nyt he näkivät Kainuun mahtijoukkueen yksipuolisen näytöksen, joka päättyi Sotkamon selvään 2–0-voittoon. Kotijoukkue vei jaksot 6–1 ja 5–0.

Sotkamon näytöstä johti Immo Rautiainen. Sähäkkä kakkospolttaja oli iskussa sekä sisä- että ulkopelissä.

"Tämä oli sellainen ottelu, jota pelaajana toivoin. Yleisö olisi varmasti kaivannut lisäjännitystä. Taas nähtiin, että pesäpallo kiinnostaa Helsingissä", totesi Rautiainen.

Rautiaisen iltaan sopi kunnari ja kaksi tavallista lyötyä juoksua ja yksi tuotu. Ulkopelissä hän liikkui yritteliäästi ja haki muutaman tärkeän kopin joukkuetoverinsa Roope Korhosen tavoin.

Rautiainen nautti täysin siemauksin, kun ottelu pelattiin varsin avarissa oloissa. Kentän takaa löytyi tilaa läpilyönneille.

"Koko hommasta menisi suola pois, jos ei tulisi läpilyöntejä", huomautti Rautiainen.

Pesäpallo haukkaa leijonanosan Rautiaisen ajasta, mutta muutakin tekemistä ammattikorkeasta valmistuneelle liikunta-alan ammattilaiselle riittää. Rautiainen tekee toimitusjohtajan töitä omistamassaan yrityksessä, joka tuottaa liikuntapalveluja Sotkamossa ja Kajaanissa.

Sami Sirviön komennossa pelaava Hyvinkää ei saanut itsestään parasta irti. Vierailijan tilanteiden rakentelu jäi vaisuksi: Sotkamo sai etenijän kolmospesään 21 kertaa ja Hyvinkää vain 6 kertaa.

"Tulosta pitää kunnioittaa. Jymy oli kova ja löi ensimmäisellä jaksolla palloja hyvin väliin", sanoi Sirviö.

Ennen kauden alkua Sirviö muistutti, että menestyäkseen paremmin Tahkon pitää saada ulkopeli tiiviimmäksi.

"Ulkopelin petraamisessa riittää yhä töitä", totesi Sirviö ja huomautti, että torstain ottelu kuului niihin, joissa sisäpelinkin olisi pitänyt onnistua.

Hyvinkään ryhmästä mailan varressa onnistui vain Juha Korhonen.

Hän täräytti kunnarin tyhjään kenttään. Korhonen on nyt lyönyt pääsarjaurallaan 65 kunnaria. Hän on kolmen kunnarin päässä kaikkien aikojen kunnaritilaston kärkipaikasta, jota pitää hallussaan Kari Kuusiniemi (68 kunnaria.)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?