Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkösen lähtö aloittaisi kuljettajien siirtomarkkinat

Bottas on vahva ehdokas Ferrarille, mikäli Räikkönen jättää tallin

Urheilu
 
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen

F1-sarjan kuljettajamarkkinat käyvät yleensä kuumimmillaan Monacon Grand Prix -aikoihin toukokuun lopussa.

Niin kävi tavallaan tänäkin vuonna, kun se tärkein palanen loksahti kohdalleen torstaina Mercedeksen vahvistettua Lewis Hamiltonin kolmevuotisen jatkopestin.

Kun Mercedeksen paikat on täytetty vuodeksi 2016, seuraavaksi paras avoin vakanssi löytyy Ferrarilta.

Ferrarista riippuu, nähdäänkö tällä kaudella iso mullistus siirtomarkkinoilla.

Italialaislähteiden mukaan Ferrarin optio Kimi Räikkösen jatkosopimukseen umpeutuu heinäkuun lopussa eli juuri vajaan neliviikkoisen kesäloman alussa. Siihen mennessä tallipäällikkö Maurizio Arriavabenen on päätettävä, pitääkö Räikkösen vai palkkaako jonkun nuoremman lupauksen suomalaisen tilalle.

Valtteri Bottas on paalupaikalla, mikäli Ferrari ei jatka Räikkösen kanssa, mutta HS:n tietojen mukaan Maranellon päättäjät ovat tehneet tiedusteluja myös kahden muun kuljettajan sopimustilanteista. Räikkösen jatko näyttää kuitenkin todennäköisimmältä ratkaisulta.

Ensinnäkin suomalaiskuskin suorituskyky on vahva, toiseksi hän tekee erittäin hyvin töitä yhdessä Sebastian Vettelin kanssa ja kolmanneksi Arrivabene arvostaa jatkuvuutta, joka samalla auttaa Vetteliä sopeutumaan yhä paremmin tiimiin.

Villit siirtomarkkinat mitä luultavimmin viivästyvät ensi vuoteen. Jos Ferrarilla ei tapahdu muutoksia, myös Williamsin uskotaan pitävän nykykuljettajansa eli Bottaksen ja Felipe Massan, joilla kummallakin on optio.

McLarenilla on kolmivuotinen sopimus Fernando Alonson kanssa, mutta Jenson Buttonin kiinnitys kattaa varmuudella vain tämän kauden. Reserviksi jäänyt Kevin Magnussen on tehnyt päätöksen jatkaa McLarenilla, ja jos Button vetäytyy, tanskalainen on ilmeisin korvaaja.

Red Bullilla ja Toro Rossolla on liuta kuljettajia valtapiirissään, ja lähinnä siellä pallotetaan omien suojattien sijoittamisilla. Paikasta Daniel Ricciardon rinnalla Red Bullilla vääntävät Daniil Kvjatin kanssa niin Max Verstappen kuin Carlos Sainz Juniorkin.

Lotus, Force India ja Sauber valikoivat kuskinsa lähinnä sponsorirahan perusteella.

Erityisen huonolta tilanne näyttää Nico Hülkenbergin kannalta, koska hänen palkkaansa Force India ei enää pysty ensi vuonna maksamaan. Meksikolaismiljoonien myötä Sergio Pérezillä on sopimus myös ensi kaudeksi.

Uusi talli Haas tuo pelivaraa Ferrarille. Luultavaa on, että Esteban Gutiérrez perii jenkkitallin toisen paikan.

Monacossa torstain harjoituspäivä ajettiin viileällä, osittain kostealla radalla.

Hamilton hallitsi päivää, mutta varsinkin iltapäivän perusteella on muuten hankala sanoa mitään viikonlopun näkymistä, kun varsinaiset kisasimulaatiot jäivät tekemättä.

Heikki Kulta
Monte Carlo

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas
Philippe Desmazes AFP
Tallipaikka Ferrarilla on haluttu. Italialaistallin tämän hetken kuljettajat ovat Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel.
Tallipaikka Ferrarilla on haluttu. Italialaistallin tämän hetken kuljettajat ovat Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!