Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilves onnekkaalla pompulla kotivoittoon

Urheilu
 
Antti-Pekka Sonninen
Ilves 2 FC Lahti 1

Tampereen Ilves saalisti lauantaina kauden Veikkausliigassa ensimmäisen kotivoittonsa, ja FC Lahti kärsi ensimmäisen vierastappionsa.

Onnikin suosi Ilvestä, sillä sen voittomaali syntyi, kun Antti Mäkijärven 20 meristä ampuma kova vapaapotku muutti lahtelaispäästä suuntaa ja putosi yläriman kautta verkkoon.

"Olisimme ansainneet aiemmista kolmesta kotipelistämme enemmän pisteitä. Olimme liian passiivisia ensimmäisellä puoliajalla, ja jouduinkin ensimmäisen kerran tällä kaudella korottamaan kopissa ääntäni", Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong myönsi.

FC Lahti hallitsi avauspuolikasta selvästi, mutta tuhlasi pari hyvää tilannetta. Yksi välähdys taidosta ja peliälystä muutti pelin kulun tauon jälkeen lähes päälaelleen.

Tomi Petrescu löysi hienolla ristikkäissyötöllä Mbachu Emeniken, joka ei riplaillut, vaan tälläsi pallon voimalla yläkulmaan yli Henrik Moisanderin. Ennen sitä Ilves ei ollut saanut aikaan laukaustakaan maalia kohti.

Kentän pirtein pelaaja, Drilon Shala tasoitti päättäväisellä nousullaan. Hän kiersi toppari Samu Niemisen ja sijoitti varmasti alakulmaan. Seuraavalla minuutilla Shala pääsi nokikkain Moisanderin kanssa, mutta laukaus karkasi taivaalle.

"Yritin takakulmaan, mutta pallo pomppasi pahasti. Kentän syyksi sitä ei voi sanoa, sillä Tammelan nurmi oli yksi parhaista, jolla olemme tänä keväänä pelanneet", Shala myönsi rehdisti.

Se osoittautui ottelun käännekohdaksi, sillä Mäkijärven erikoinen maali syntyi heti Ilveksen seuraavasta hyökkäyksestä, ja pariin lisämaaliinkin tupsukorvilla oli paikat.

Järjestysmiehet olivat varautuneet helatorstain HIFK-ottelun tapaiseen nujakointiin, mutta noin 50:tä lahtelaisfania kiinnosti enemmän omien kannustaminen kuin muiden provosointi.

Antti-Pekka Sonninen
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!