Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Contador nappasi roosapaidan takaisin

Richie Porte romahti lopullisesti aika-ajossa

Urheilu
 
Luk Benies afp
Alberto Contador teki hammasta purren hienon aika-ajon.
Alberto Contador teki hammasta purren hienon aika-ajon. Kuva: Luk Benies afp

Espanjan Alberto Contador otti Italian ympäriajon kärkipaikan takaisin itselleen lauantain henkilökohtaisessa aika-ajossa. Tinkoff-Saxo-tallia edustava espanjalainen oli menettänyt ykköstilan perjantaina Astanan Fabio Arulle kolarin seurauksena. Giro d'Italian 14. etappina ajetun aika-ajon voitti Skyn Vasil Kiryjenka ajalla 1.17.52.

59,4 kilometrin pituista aika-ajoetappia pidettiin ympäriajon ennakkoveikkailuissa sen tärkeimpänä yksittäisenä osuutena.

Valdobbiadenen kaupunkiin päättynyt reitti ei ollut vaikea ainoastaan pituutensa takia, vaan osuuden varrella oli myös muutama nousu.

Niistä selviytyminen sadesäässä vaikeammin ohjattavalla aika-ajopyörällä asetti kilpailijoille rutkasti lisähaasteita. Lauantain tulokset osoittavat, että väitteet etapin ratkaisevuudesta pitivät paikkansa.

Contador palasi ympäriajon kokonaistilanteen kärkeen väkevällä suorituksella. Hän hävisi Kiryjenkalle vain 14 sekuntia sijoittuen aika-ajon kolmanneksi. Samalla hän jätti kovimmat haastajansa kauas taakseen.

19 sekunnin etumatkalla aika-ajoon lähtenyt Aru jäi Contadorista kokonaistilanteessa kaksi minuuttia ja 28 sekuntia. Arun läpi osuuden huojunut ajotyyli paljasti jo varhaisessa vaiheessa, että johtopaikan säilyttäminen oli tällä kertaa vaikeaa. 24-vuotias italialainen säilytti kuitenkin nuorten ajajien kategorian johtonsa.

Sky-tallin Richie Porte romahti lopullisesti. Vahvana aika-ajajana tunnettu australialainen jäi osuuden voittajasta neljä minuuttia ja 20 sekuntia. Contadoriin eroa on jo peräti 8.52.

Ympäriajon toinen viikko on ollut Portelle käsittämättömän epäonninen. Tiistaina hän kärsi rengasrikon ja sai lisäksi kahden minuutin aikasakon, kun Orica GreenEdge -tiimin Simon Clarke vaihtoi Porten renkaan sääntöjen vastaisesti.

Perjantain etapilla Porte joutui osalliseksi samaan kolariin kuin Contadorkin, mutta menetti enemmän aikaa kuin kilpakumppaninsa. Kokonaistilanteessa sijalle 17 valahtaneen ajajan uskotaan jättävän Giron kesken.

Porten tavoin aika-ajo olisi ollut uusi mahdollisuus myös epätasaisesti ajaneelle Etixx–Quick-Stepin Rigoberto Uranille. Kolumbialainen jäi kuitenkin Contadorista yli kaksi minuuttia. Hän jatkaa kisaa sijalta neljä, 4.14 johtajan takana.

Ranskalaista FDJ-tallia edustava Jussi Veikkanen sijoittui aika-ajossa jaetulle 107 sijalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!