Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgian puolustus kesti taas

Konstantin Shumov pelasi vahvasti sormet teipattuina

Urheilu
 
Kalle Parkkinen Lehtikuva
Belgian Pieter Verhees juhlii pistettä Suomea vastaan.
Belgian Pieter Verhees juhlii pistettä Suomea vastaan. Kuva: Kalle Parkkinen Lehtikuva
Suomi 2 Belgia 3

Peli-ilme oli pirteä, mutta voitto jäi taas saamatta, kun Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtasi toistamiseen Belgian Maailmanliigassa Tampereella.

Vierailija esitti viikonlopun otteluissa vahvaa puolustuspeliä ja pakotti isännät viidenteen erään. Väki Hakametsän jäähallin lehtereillä kannusti voimakkaasti Suomea, mutta se ei auttanut.

Belgia vei sunnuntaisen trillerin 3–2, ja erät päättyivät 29–31, 20–25, 25–23, 21–25 ja 15–11. Belgialle jäi tuplaotteluista neljä pistettä ja Suomelle kaksi.

Runsaat kaksi tuntia kestäneen mittelössä viihdearvo oli hyvä. Avauserä päättyi Suomelle vasta jatkopallojen jälkeen, kun Urpo Sivula löi yhdeksännen eräpallon tuloksekkaasti kenttään.

Belgia paransi toiseen erään, mutta Suomi taisteli sisukkaasti kolmannen erän. Isäntien ilopilleri oli keskitorjuja Konstantin Shumov. Hän on saanut aiemmissa otteluissa vähemmän peliaikaa, mutta nyt vastuuta tuli rutkasti.

Shumov hankki kolmannessa erässä eräpallon (24–22) ja torjui vähän myöhemmin erävoiton isännille. Kokenutta pelimiestä kuitenkin jurppi, kun voitto karkasi käsistä.

"Belgia puolusti paremmin kuin me ja teki järkevämpiä suorituksia. Piste tuli, ja katkaisupeli oli samanlainen kuin lauantaina", totesi Shumov.

Shumov pelasi oikean käden nimetön ja pikkusormi vahvasti teipattuina.

"Sormet ovat kaikilla tiukassa", kuittasi Shumov ihmettelyt.

Shumovin mielestä kaksi pistettä viikonlopun otteluista oli tyydyttävä suoritus.

"Kaikki on auki, koska jäljellä on vielä kymmenen ottelua", Shumov sanoi.

Yleispelaaja Sivula iski Eemi Tervaportin passeista terävästi. Sivulan saldoksi tuli 21 pistettä.

"Harmittaa, kun omissa käsissä on 3–0- tai 3–1-voitto eikä sitä saada", noitui Sivula ja tarkoitti neljännen ja viidennen erän menettämistä vastustajalle.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo antoi peliaikaa uusille kasvoille. Jan Helenius kävi taas kentällä, ja ensimmäisen Maailmanliiga-pelinsä pelasi yleispelaaja Tomi Rumpunen, joka edusti viime kauden Raision Loimua.

"Oli hienoa, että nousimme kolmannessa erässä, mutta vastustaja oli parempi. Se osasi käsitellä viidennen erän tilanteet hyvin", totesi Sammelvuo.

Antti Nieminen HS
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!