Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehtonen ylivoimainen puolimatkan EM-kisassa

Urheilu
 
Sirpa Räihä HS
Kaisa Lehtonen voitti Euroopan mestaruuden selvällä erolla.
Kaisa Lehtonen voitti Euroopan mestaruuden selvällä erolla. Kuva: Sirpa Räihä HS

Helsinkiläisen Kaisa Lehtosen mieli musteni parisen viikkoa sitten Mallorcalla. 33-vuotiaan triathlonistin piti osallistua saarella Ironman-kilpailuun, mutta kisa-aamuna hänen selkänsä oli niin kipeä, että Lehtonen joutui katsojan rooliin.

Eilen sunnuntaina Lehtosen mieliala oli korkealla. Hän osallistui Riminissä Euroopan triathlon unionin puolimatkan EM-kisaan, ja voitti sen ylivoimaisen esityksen jälkeen ajalla 4.41.14.

Toiseksi sijoittui italialainen Sara Dossena (-5.25) ja kolmas oli brittiläinen Vanessa Raw (-9.53).

"Voitto tuli itse asiassa aika helposti. Pyöräily kulki älyttömän hyvin, pääsin juoksuosuudelle (21 kilometriä) yli viiden minuutin etumatkan turvin", pirteä Lehtonen kertoi puhelimitse HS:lle.

Lehtonen lähti 1,9 kilometrin uintiosuuden jälkeen 90 kilometrin pyöräilyetapille neljäntenä. Kärki eteni tuolloin minuutin ja 20 sekuntia suomalaisen edellä.

Mallorcalla kilpailemisen estänyt noidannuoli oli Italiassa enää ikävä muisto. Lehtonen kertoi, että kramppi laukesi runsas viikko takaperin.

Seuraavaksi Lehtonen kilpailee kesäkuun jälkipuoliskolla Bakussa, missä järjestetään historian ensimmäinen European games -tapahtuma. Helsinkiläinen teräsnainen on innoissaan valinnastaan Suomen joukkueeseen.

"On todella hienoa nähdä ja kokea suurtapahtuma. Kerrankin joku järjestää kaiken, eikä itse tarvitse tehdä kaikkea itse", Lehtonen naurahti

Bakussa on ohjelmassa olympiatriathlon eli matkoina ovat 1,5 km:n uinti, 40 km:n pyöräily ja kympin juoksu.

Kilpailun ykkönen saa Bakusta paikan Rio de Janeiron vuoden 2016 olympialaisiin. Muille on jaossa Rion rankingpisteitä, joiden keruu alkoi viime vuonna.

Lehtonen haaveilee Rion olympialaisista. Jos paikkaa ei aukene triathlonissa, hän saattaa yrittää Brasiliaan maratoonarina.

Uran päätavoite on sementoitu ja se siintää kolmen vuoden päässä. Lehtonen unelmoi sijoittuvansa Havaijin vuoden 2018 Ironman-kilpailussa täysmatkalla (3,8 km/180 km ja maraton 42 195 metriä) kolmen parhaan joukkoon.

Viime vuonna Lehtonen sijoittui ITU:n täysmatkan MM-kisoissa Kiinassa hopealle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!