Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK iski jälleen lopussa

Pekka Sihvola tasoitti KuPS-ottelun päätösminuuteilla

Urheilu
 
Kottilat: Koti- ja vierasotteluilla on enemmän eroa kuin luulit
Kottilat: Koti- ja vierasotteluilla on enemmän eroa kuin luulit
HSTV:n Kottilat-ohjelmassa puidaan tällä viikolla muun muassa koti- ja vierasotteluiden eroja. Jalkapalloviikko huipentuu Eurooppaliigan finaaliin, jossa Ukrainalainen Dnipro kohtaa Sevillan. Ukrainan-kriisin takia Dnipro on joutunut pelaamaan kauden kaikki kotiottelunsa evakossa. Kottilat-ohjelmassa veljekset Mika ja Santtu Kottila käyvät läpi futisviikon tärkeimmät puheenaiheet.
HIFK 1 KuPS 1

Helsingin IFK on päätösminuuttien tehojoukkue. Viidessä viime pelissään helsinkiläiset ovat tehneet neljä kertaa maalin aivan Veikkausliigan ottelun loppuhetkillä.

Siinä viidennessäkin kamppailussa IFK:n 1–1-tasoitus nähtiin Tampereella viimeisen 20 minuutin aikana.

Eilen maanantaina asialla oli Pekka Sihvola, joka jatkoi Otto-Pekka Jurvaisen keskityksen verkon perukoille.

Artikkeliin liittyvät

Kamppailua oli pelattu tuolloin 86 minuuttia, ja Sihvolan maali nosti IFK:n 1–1-tulokseen KuPSia vastaan. Ottelu päättyi kyseisiin lukemiin, joten IFK ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtään liigaottelua Sonera-stadionilla.

IFK:n loppuminuuttien osumat ovat olleet erittäin tärkeitä maaleja ja pidentäneet tappiottomien otteluiden sarjan viiteen. Se on hyvä suoritus nousijajoukkueelta, joka on sarjassa kuudentena.

"Tänään nousu perustui tilastotieteeseen. Loimme niin paljon paikkoja, että oli vain ajan kysymys, milloin maali tulee", Sihvola sanoi.

IFK:n hyökkääjällä on selkeä näkemys, mihin lopun nousut perustuvat. "Olemme henkisesti pirun vahva joukkue."

IFK on muutellut avauskokoonpanoaan kamppailusta toiseen. Yksi syy vahvoihin otteluiden loppuihin saattaa löytyä pelaajarotaatiosta – IFK:n jalkapalloilijoilla tuntuu riittävän virtaa.

"Laaja materiaali on vahvuutemme. Pelimme taso ei ole laskenut yhtään, vaikka olemme vaihdelleet avauskokoonpanoamme. Meillä ei matsisuma tunnu missään", Sihvola sanoi.

IFK:n nousu tasatulokseen oli täysin oikeutettu, sillä joukkue hallitsi peliä lähes alusta loppuun. Iso käänne nähtiin 35. peliminuutilla, kun kuopiolaisten Joachim Osvold lensi suihkuun. Norjalainen Osvold sai suoran punaisen kortin potkaistuaan jälkitilanteessa IFK:n Matias Hännistä.

Sitä ennen vieraat olivat menneet johtoon Babacar Diallon 22. minuutilla tekemällä maalilla. Osuma syntyi, kun Diallo tuuppasi pallon rintakehällään verkon perukoille Petteri Pennasen antaman kulman jälkeen.

Jo ennen ulosajoa IFK ohitti kuopiolaisten prässin melko vaivattomasti, piti palloa, loi paikkojakin, mutta viimeistely oli heikkoa. Hyvin pelannut Tomi Maanoja torjui Sihvolan puskun, ja Hänninen laukoi avopaikasta karkeasti yli.

Kuopiolaisten hyökkäyksiin lähdöt olivat valtaosin heikkoja jo ennen Osvoldin ulosajoa. Vajaalla pelatessaan joukkue keskittyi suojelemaan johtoaan.

"Ei ole helppoa tehdä ylivoimalla maalia, kun vastustaja ryhmittää yhdeksän jätkää oman maalinsa eteen", Sihvola sanoi ja osui arviossaan oikeaan.

KuPS elää vaikeaa jaksoa Veikkausliigassa, sillä sen voitottomien otteluiden sarja venähti viiteen. Lisää huolta toi tärkeän Petteri Pennasen loukkaantuminen. Pennanen tuli toisella puoliajalla vaihtoon. Vamman vakavuus ei ollut heti pelin päättymisen jälkeen tiedossa.

"Vaikea sanoa. Jääpussi on polvessa", KuPSin valmentaja Marko Rajamäki sanoi.

Vesa Koivunen
KuPSin Tomi Maanoja teki Pekka Sihvolan (vas.) maalintekoyrityksen tyhjäksi. Ottelun lopussa Sihvola onnistui viimeistelyssä.
KuPSin Tomi Maanoja teki Pekka Sihvolan (vas.) maalintekoyrityksen tyhjäksi. Ottelun lopussa Sihvola onnistui viimeistelyssä.
Veikkausliigan huippuhetket: HIFK nousi lopussa tasoihin
Veikkausliigan huippuhetket: HIFK nousi lopussa tasoihin
Veikkausliigassa pelattiin maanantaina kaksi ottelua, jotka molemmat päättyivät tasapeliin. Helsingissä HIFK ja KuPS pelasivat 1-1-tasapelin ja Turussa FC Inter ja IFK Mariehamn jäivät samoihin lukemiin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!