Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Prinssi ja työläisperheen poika

Urheilu
 
Tero Hakola  
khalil mazraawi afp
Ali bin al-Hussein puhui Jordaniassa toukokuun alussa.
Ali bin al-Hussein puhui Jordaniassa toukokuun alussa. Kuva: khalil mazraawi afp

Fifan puheenjohtajavaalissa Sepp Blatterin haastava Jordanian prinssi Ali bin al-Hussein, 39, on edennyt jalkapallojohtajana nopeasti.

Hän perusti vuonna 2000 Länsi-Aasian jalkapalloliiton, jossa on nykyisin 12 jäsenmaata. Vuonna 2011 hänet valittiin kaikkien aikojen nuorimpana Fifan varapuheenjohtajaksi.

Al-Hussein on opiskellut Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Jalkapallossa hänen tunnetuin saavutuksensa on huivien salliminen islaminuskoisille naispelaajille.

Al-Husseinin vaalimottona on antaa lisää valtaa kansallisille liitoille, pelaajille, valmentajille faneille ja sponsoreille. Hän on esittänyt, että jatkossa MM-kisat myönnettäisiin eri mantereille säännöllisen kierron perusteella.

Al-Hussein on urheiluperheestä. Hänen siskonsa prinsessa Haya on toiminut Kansainvälisen ratsastajainliiton puheenjohtajana. Hänen velipuolensa prinssi Faisal on puolestaan Kansainvälisen olympiakomitean jäsen.

Sveitsiläinen Sepp Blatter, 79, on työläisperheen poika ja koulutukseltaan kauppatieteilijä. Hän toimi Sveitsin jääkiekkoliiton pääsihteerinä ja kellovalmistaja Longinesin johtajana ennen siirtymistään Fifan palvelukseen vuonna 1971.

Blatterin kerrotaan olleen nuorena innokas jalkapalloilija ja saaneen sopimustarjouksen Lausanne FC:ltä. Hänen isänsä oli repinyt paperin kuitenkin kappaleiksi, "koska pelaamalla ei voi elättää itseään".

Blatter on selvinnyt monista skandaaleista. Vuonna 2004 hän kehotti naispelaajia käyttämään tiukempia shortseja. Hänen kerrotaan lentävän yksityiskoneilla ja asuvan vain parhaissa hotelleissa.

Blatter ei ole julkistanut erityistä vaaliohjelmaa, mutta hän on kiertänyt puhumassa maanosaliittojen kokouksissa. Hän on luvannut ohjata Fifan takaisin "kirkkaille vesille".

Viimeksi Blatterilla oli vastaehdokas vuonna 2002.

Lähteet: Reuters, AFP, Bloomberg.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?