Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nieminen joutui välillä ojankaivuuhommiin

Suomen ykkönen kiusasi Novak Djokovicia toisessa erässä

Urheilu
 
Clive Brunskill Getty Images
Novak Djokovic kiittää Jarkko Niemistä hyvästä kamppailusta. Serbialainen voitti 6–2, 7–5, 6–2.
Novak Djokovic kiittää Jarkko Niemistä hyvästä kamppailusta. Serbialainen voitti 6–2, 7–5, 6–2. Kuva: Clive Brunskill Getty Images

Suomen ykköspelaajan Jarkko Niemisen urakka tenniksen Ranskan avoimissa päättyi Pariisissa kaksinpelissä ensimmäisellä kierroksella.

Se ei ollut jättiyllätys, sillä vastassa oli maailman ykköspelaaja Novak Djokovic, joka vei kaksi tuntia ja neljä minuuttia kestäneen koitoksen 6–2, 7–5, 6–2.

"Kaiken annoin ja jätin kentälle", Nieminen sanoi puhelimitse HS:lle.

Hän tiesi etukäteen, että kamppailusta tulee kuluttava. Olot olivat hieman hitaat kosteahkolla alustalla. Lämpötila oli vain 19 astetta, ja vastassa oli Djokovic, jonka kevät on ollut lähes pelkkää voittokulkua.

Djokovic paiskoi tennissakkiaan hetkittäin kentän laidasta laitaan, ja Nieminen joutui juoksemaan.

"Se oli selvää, että yhtään pistettä ei tule ilmaiseksi. Muutamassa pallossa jouduin ojankaivuhommiin, ja muutaman kerran syke nousi todella korkealle. Onneksi palauduin hyvin ja nopeasti."

Niemisen parhaat hetket osuivat kamppailun toiseen erään. Djokovicin peli yski tuolloin hieman, ja suomalainen käytti tilaisuutensa.

Nieminen johti toista erää 5–2 ja vielä 5–3 ja 30–0 omassa syöttövuorossaan. Kun serbi oli ahdingossa, hän näytti, mistä maailman ykköspelaajat on tehty.

Djokovic otti väkisin neljä pistettä peräkkäin ja kavensi tilanteen 4–5:een. Sen jälkeen hän piti vaivatta oman syöttönsä.

Nieminen johti seuraavaa syöttövuoroaan 5–5:ssä 40–0, mutta sekään ei riittänyt. Djokovic otti väkisin murron, piti omansa puhtaasti neljän mainion ykkössyötön turvin ja vei erän 7–5.

Kolmas erä oli melko yksipuolinen. Djokovic johti sitä 4–0, mutta Nieminen sinnitteli pari syöttövuoroa tililleen.

Kun peli päättyi Roland Garros -tennisstadionin keskusareenalla, pelaajat halasivat lämpimästi toisiaan. Djokovic taputti pari kertaa hellästi Niemistä olalle.

Piilikö siinä kätketty viesti? Jos Nieminen lopettaa tämän kauden jälkeen, hänen jäähyväisensä Ranskan avoimissa oli hieno tapahtuma.

"Ei siinä mitään salattua sanomaa tai jäähyväistunnelmaa ollut. Tunnemme toisemme tosi hyvin ja kiitimme vain ottelusta."

Djokovic sai hyvän alun mestaruusjahdilleen Ranskan avoimissa. Se on ainoa neljästä grand slam -turnauksesta, jota serbialainen ei ole voittanut. Australiasta hänellä on viisi ja Wimbledonista kaksi titteliä ja US Openista yksi titteli.

Djokovic pelaa Ranskan avoimissa 11. kertaa. Hän on finaalissa kahdesti, vuosina 2012 ja 2014.

"Se on selvää, että Djokovic lähtee kisaan suosikkina niin paperilla kuin esitystensä perusteella, mutta hänelläkin riittää työmaata matkalla mahdolliseen mestaruuteen", Nieminen pohti.

Djokovic on pelannut upean kevään. Tilillä on vain kaksi tappiota ja jo 36 otteluvoittoa kuluvan vuonna.

Djokovic voitti tammikuussa Australian avoimet ja sen jälkeen peräti neljä Masters-turnausta. Hänellä on tukenaan 23 ottelun voittosarja, kun mukaan lasketaan päänahka Niemisestä.

"Jos joku aikoo ja haluaa hänet Ranskassa voittaa, kaverin pitää olla todella kovassa vedossa", Nieminen arvioi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?