Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Contador kasvatti johtoaan raastavalla vuoristoetapilla

Espanjan Landa juhli jälleen Girossa ja nousi kokonaiskisassa toiseksi

Urheilu
 
Mikel Landa
Mikel Landa

Alberto Contador säilytti kärkipaikkansa pyöräilyn Italian ympäriajossa eli Girossa.

Tinkoff-Saxo-tallin Contador oli tiistaina ajetulla 16. etapilla kolmas. Hän johtaa Giroa yli neljän minuutin erolla Mikel Landaan, joten Contador on hyvin lähellä kilpailun voittoa.

Vaikka karkumatka on selvä, aivan vielä espanjalaistähden ei kannata juhlia. Astanan Landa on nimittäin kovassa vireessä. Landa karkasi tiistaina neljä kilometriä ennen maalia ja nappasi toisen peräkkäisen etappivoiton.

Contador ja Steven Kruijswijk hävisivät kokonaiskilpailussa toiseksi nousseelle espanjalaiselle 38 sekuntia.

Landa, koko nimeltään Mikel Landa Meana, näyttää olevan ainoa pieni uhka Contadorille, sillä ennen tiistaita toisena ollut Fabio Aru putosi kokonaisajoissa lähes viiden minuutin päähän kärjestä. Rengasrikon kärsinyt Contador kasvatti kokonaisjohtoaan Arun hyytymisen vuoksi.

"Tämä oli minulle täydellinen päivä. En uskonut olevani näin vahva viimeisessä nousussa", Landa herkisteli Eurosportille.

Tiistain 174 kilometrin etappi kulki Pohjois-Italiassa Pinzolosta Apricaan, ja osuus oli yksi kilpailun raskaimmista. Giron lopulliset ratkaisut nähtäneen etapeilla 19 ja 20, jotka ovat kovia vuoristo-osuuksia.

Jussi Veikkanen jäi tiistaina kärjestä yli puoli tuntia ja sijoittui 103:nneksi. FDJ-tallin suomalainen on jäänyt kokonaiskilpailussa Contadorista yli neljä tuntia.

Giro päättyy sunnuntaina Milanoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?