Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julius Yegon voittoheitto jätti kysymysmerkkejä

Kolmanneksi sijoittunut Pitkämäki ei nähnyt, oliko heitto yliastuttu

Urheilu
 
Hannu Jukola
Tero Pitkämäki kilpailee seuraavan kerran Rooman Timanttiliigan osakilpailussa kesäkuussa. Kuva on otettu huhtikuussa leirillä.
Tero Pitkämäki kilpailee seuraavan kerran Rooman Timanttiliigan osakilpailussa kesäkuussa. Kuva on otettu huhtikuussa leirillä. Kuva: Hannu Jukola

Kenian Julius Yego voitti Ostravan sateisessa illassa oloihin nähden kovatasoisen keihäskisan tuloksella 86,88. Tulos on Kenian ennätys ja nosti Yegon maailmantilastossa toiseksi ohi Antti Ruuskasen.

Vai voittiko sittenkään? Rakeinen hidastuskuva kertoo, että heittonsa perään rähmälleen heittäytyneen kenialaisen käsi osui heittoviivaan eli suoritus olisi pitänyt hylätä.

"Kovasti siitä spekuloitiin heti heiton jälkeen", Tero Pitkämäki kertoi HS:lle puhelimitse.

"Itse en sitä nähnyt, kun katselin muualle. Noloa on, jos näin kävi, mutta onneksi kyseessä ei ollut arvokisa", jatkoi Pitkämäki, joka sijoittui kolmanneksi 83,96 metriä kantaneella kolmannella heitollaan.

Olot Kansainvälisen yleisurheiluliiton haastajakiertueen kilpailussa olivat hankalat. Vettä tuli taivaalta roimasti ennen kisaa ja sen aikana.

"Onneksi sentään selvisin hengissä ja pääsin terveenä hotellille kuivattelemaan itseäni."

Pitkämäki vitsaili, että veteraanit olivat 13 asteen koleudessa kohmeessa. Lausunnollaan hän viittasi itseensä ja Tšekin Viteslav Vešelyyn, joka sijoittui hieman polvivaivaisena kuudenneksi (82,37).

Thomas Röhler oli toinen. Viime vuonna Timanttiliigan voittanut saksalainen vetäisi kolmannellaan kauden parhaansa 85,21 metriä, ylitti kasikympin rajan neljästi ja teki syvän vaikutuksen Pitkämäkeen.

"Röhler oli kisan vahvin ja kovatasoisin mies."

Suomalainen oli tyytyväinen iltaansa, vaikka voittoa ei irronnutkaan.

"Tekeminen oli kaiken kaikkiaan varmempaa kuin Dohassa", kolme kertaa 80 metrin rajapyykin rikkonut pohjalainen totesi.

Pitkämäki vetäisi Timanttiliigan osakilpailussa Dohan lämmössä aiemmin toukokuussa kauden kärkituloksen 88,62.

"Se oli nappiheitto."

Keihäänheitto oli suomalaisperspektiivistä tarkasteltuna illan ehdoton kohokohta Tšekin osakilpailussa. Suurimmat aplodit täydeltä katsomolta keräsi kuitenkin Usain Bolt.

Pikamatkojen kuusinkertainen olympiavoittaja ja kahdeksan MM-titteliä kahminut jamaikalainen avasi kautensa Euroopassa 200 metrillä. Voittoaika oli 20,13, mikä on Boltin mittapuun mukaan korkeintaan keskinkertainen. Aika nosti Boltin maailmantilastossa neljänneksi.

Toiseksi puolella ratakierroksella kiri Yhdysvaltojen Isiah Young ajalla 20,35.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!