Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eremenkon rasismipuheet menossa käsittelyyn

Urheilu
 

Valmentaja Alexei Eremenkon esittämät rasismisyytökset ovat johtamassa jatkotoimiin. Veikkausliigan FF Jaroa valmentava Eremenko syytti Österbottens Tidningenin haastattelussa erotuomari Antti Munukkaa rasismista.

Munukka antoi Jaron 16-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle Serge Atakayille suoran punaisen kortin sunnuntain ottelussa KTP:tä vastaan. Kongon demokraattisessa tasavallassa syntynyt Atakayi potkaisi jälkitilanteessa KTP:n Jordi Van Geldereniä pallon karattua yli päätyrajan.

Eremenkon mielestä ulosajon taustalla on rasismi. Hänen mukaansa valkoihoinen 16-vuotias ei olisi koskaan saanut vastaavasta tilanteesta punaista korttia. "Rasismia ei ole vain katsomossa, vaan myös pelin sisällä", Eremenko sanoi ÖT:lle.

Palloliiton kilpailutoiminnon päällikkö Petteri Lindblom lähetti asian Valioerotuomarikerhon yhteydenoton jälkeen kurinpitovaliokunnan pohdittavaksi.

Valiokunta päättää perjantaina, ottaako se asian käsiteltäväkseen. "On tämä aika harvinainen tapaus. Tällä tasolla ei tule mieleen vastaavaa", Lindblom toteaa.

Eremenkon mukaan Munukka epäonnistui tilanteessa täysin, ja häneltä puuttui pelisilmä. "Punaiseen korttiin ei ollut mitään syytä, mutta näin voi käydä Suomessa. 16-vuotias pelaaja juoksee innoissaan kentälle ja saa suoraan punaisen, vaikka Van Gelderen tuskin tunsi potkua", Eremenko sanoi ÖT:lle.

Munukka puolusti heti pelin jälkeen tuomiotaan. "Pallo oli ulkona, kun Atakayi potkaisi vastapelaajaa. Ei ole merkitystä, osuiko vai ei", hän totesi STT:lle.

Palloliiton erotuomaripäällikön Johan Holmqvistin mukaan Atakayin teossa oli lieventäviä ja raskauttavia asianhaaroja. "Sääntökirjasta löytyy punaiseen korttiin perusteita. Raskauttavaa on se, että pallo on poissa pelistä, eikä Atakayi yrittänyt pelata palloa. Olisin myös ymmärtänyt, jos siitä olisi tullut keltainen."

Jaro hävisi ottelun 0–2.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!