Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isot sponsorit painostavat Fifaa

Urheilu
 

Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) sponsorit vaativat liitolta tiukkoja toimia korruption kitkemiseksi. Fifan kongressi ajautui keskiviikkona Zürichissä täyteen kaaokseen, kun Sveitsin viranomaiset pidättivät FBI:n tutkimusten ja Yhdysvaltain oikeusministeriön syytekirjelmän perusteella seitsemän Fifan johtohahmoa epäiltynä korruptiosta.

Luottokorttiyhtiö Visa ilmoitti olevansa pettynyt ja huolissaan Fifan kehityksestä. Visa vaatii Fifaa puuttumaan asiaan välittömästi ja rakentamaan uuden toimintakulttuurin, jolla on vahva eettinen pohja.

"Visa ryhtyi Fifan sponsoriksi, koska MM-kisat ovat yksi harvoista todella maailmanlaajuisista urheilutapahtumista, ja se yhdistää ihmisiä eri puolilla maailmaa rakkaudesta jalkapalloon", Visa toteaa tiedotteessaan.

Visan mukaan Fifan on ryhdyttävä toimiin, jotta jalkapallo tarjoaa faneille jatkossakin upeita tapahtumia ja kokemuksia.

"Jos Fifa epäonnistuu tässä, olemme ilmoittaneet, että joudumme arvioimaan uudelleen sopimustamme", Visan tiedotteessa todetaan.

Visan lisäksi myös Coca Cola, Anheuser-Busch, Adidas ja Hyundai ilmoittivat olevansa huolissaan Fifan toimintavaoista. Coca Colan mukaan Yhdysvaltain viranomaisten Fifan johtohahmoja vastaan esittämät epäilyt ovat tahranneet MM-kisojen tavoitteen ja tehtävän.

"Olemme kertoneet heille toistuvasti huolemme", Coca Colasta kommentoitiin. Adidas sanoo, että Fifan on toimittava tarmokkaammin läpinäkyvyyden lisäämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?