Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stadionilla luvassa hurjia temppuja

Nitro Circus päräyttää Helsingissä taivaalle omanlaisensa soundit

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Vesa Koivunen
Brendan Maher vastaa Nitro Circuksen tuotannosta.
Brendan Maher vastaa Nitro Circuksen tuotannosta. Kuva: Vesa Koivunen

Olympiastadionilla on esiintynyt supertähtiä Michael Jacksonista Madonnaan, ja nyt perjantaina yleisöä huudattaa extreme-urheilun supertähti, amerikkalainen Travis Pastrana kumppaneineen. Pastrana ei tosin päässyt stadionin äänentoistoa testaamaan, vatsatauti piti miehen hotellihuoneen uumenissa, mutta itse tapahtumaan mies luvattiin toimittaa.

Nitro Circuksessa on kyse temppuilusta ja suurista hypyistä erilaisilla välineillä. Moottoripyöräilijä Pastrana on show'n kiistaton ykköstähti, joka on tullut tunnetuksi mitä hulluimmilla tempuillaan. Hän on hypännyt lentokoneesta ilman laskuvarjoa, tehnyt moottoripyörällä takaperinvoltin äiti kyydissään, ajanut huipputasolla motocrossia ja rallia sekä tienannut tekemisillään miljoonia. Temppuilujen välissä mies näkee kammottavia painajaisia.

Mukana on myös australialainen Josh Sheehan, joka teki ensimmäisenä maailmassa moottoripyörällä kolminkertaisen takaperinvoltin.

Suomalaisväriä tuovat freestyle-maastopyöräilijä Antti Rissanen ja motocrossin freestyle-kuljettaja Ilkka Salo, jotka saapuvat Stadionille esittelemään taitojaan.

Nitro Circus on ikään kuin bensankatkuinen konsertti, ja rock-maailman tyyliin lavasteet ovat suuret. Stadionille on tuotu kahdeksan rekka-autollista tavaraa, josta noin 70 työmiestä rakentaa show'lle olot. Työ vastaa konsertin rakentamista.

"Meillä on 40 paikallisen avustajan lisäksi 35 omaa työmiestä, jotka kulkevat koko kauden mukana. Itse asiassa heistä moni on työskennellyt konserttien parissa, ja itsekin olen tehnyt yhteistyötä muun muassa Lady Gagan ja Kate Perryn kanssa", tuotannosta vastaava Brendan Maher sanoo.

Normaalisti extreme-areena hyppyreineen olisi ollut valmis torstaina päivällä, mutta tällä kertaa järjestäjillä oli mutkia matkassa. Amerikassa velloneet myrskyt hidastivat välineiden kuljetusta stadionille, ja työt saatiin käyntiin hitaammin.

Iltapäivällä stadionilla notkui paljon työmiehiä, jotka eivät näyttäneet tekevän mitään.

"Jouduimme säätämään työtapojamme, ja siksi stressi on totta kai kova, mutta kyllä me saamme kaiken valmiiksi ennen tapahtumaa, ei mitään hätää", Maher sanoo.

Nitro Circus -tapahtumia on järjestetty sekä sisällä että ulkona, mutta kesäaikana tarkoitus on temppuilla ulkona – jopa huonon sään uhalla.

"Ulkoilmatapahtumassa on oma fiiliksensä. Voin sanoa, että aika paljon saa tulla vettä, että homma menee puihin. Meillä on hyvä ryhmä ja välineet kuivaamassa ramppeja, jos vettä alkaa tulla", Maher lupaa.

Hyppyrit on rakennettu stadionin takasuoralle, eivätkä kaikki katsomot ole käytössä. Olympiastadionin katsojaennätys on 70 435 katsojaa vuoden 1952 olympialaisten avajaisista. Nitro Circusta pääsee katsomaan noin kymmenen kertaa vähemmän ihmisiä, sillä vain takasuoran katsomo on käytössä.

"Noin 7 500 katsojaa tänne mahtuu", Maher tarkentaa.

 

Portit stadionille aukeavat kello 18. Show alkaa puolitoista tuntia myöhemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!