Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peltonen haluaa teineille harjoitusrauhan

Hyökkääjälegenda liittyi IFK:n A-nuorten valmennustiimiin

Urheilu
 
Lehtikuva
Ville Peltonen (vas.) piti apuvalmentajan tehtäväänsä Leijonissa mahtavana kokemuksena.
Ville Peltonen (vas.) piti apuvalmentajan tehtäväänsä Leijonissa mahtavana kokemuksena. Kuva: Lehtikuva

Ville Peltosella, 42, oli torstaina Paloheinän jäähallissa kerrottavaa. Vuosi sitten peliuransa lopettanut tähtihyökkääjä liittyy Helsingin IFK:n A-nuorten valmennustiimiin.

Paikka haalarihommiin vapautui, koska tehtävään kaavailtu Simo Mälkiä siirtyi Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi. Nuorten kakkosvalmentajan työn ohella Peltonen jatkaa IFK:n juniorien valmennuspäällikkönä.

"Vuoden aikana minulle tuli selväksi, että arjessa pelaajia pystyy selkeästi parhaiten auttamaan", mietti Peltonen alkuaan IFK:ssa peliuran jälkeen.

"Arkeni muodostui tosin erilaiseksi joulukuusta eteenpäin. Oli paljon erilaisia projekteja. Saimme käytäntöjä hyvin alulle yhteistyöseurojen kanssa ja muutenkin. Nyt on hyvä palata arkiseen aherrukseen."

Peltonen pitää tehtäväänsä haastavana. Hän toimi kevään MM-turnauksessa Leijonien apuvalmentajana ja ehti miettiä, miten kiekkoilijoita on koulutettava.

"Nuorten SM-liigassa saadaan ensi kaudelle enemmän viikonloppupainotteisesti pelejä, ja viikolle jää treeniaikaa", sanoi Peltonen.

"Kehittyville pelaajille ikäluokassa eletään harjoituksellisesti tärkeitä vuosia. Silloin pitää saada pelillisiin suorituksiin tasaisuutta, hioa taitoja ja korjata tiettyjä asioita, joissa on puutteita. "

Peltonen ei näe hyvänä, että nuori pelaaja hyppää liian aikaisen kovimmalle tasolle. Peleihin, joissa vain lopputuloksella on merkitystä.

Onko paikkasi A-nuorten valmennustiimissä askel kohti päävalmentajan paikkaa Liigassa?

"Tämä on minulle ensisijaisesti askel syvemmälle pelaajien auttamiseen ja kehittämiseen", sanoi Peltonen.

"Minun on vaikea alkaa muulla lailla puhua tulevaisuuden asioita. Tavoitteeni on nähdä ja oppia. Saan tehdä sellaista, mitä haluan. "

Peltonen pitää kevään MM-kisojen apuvalmentajan tehtäväänsä upeana kokemuksena. Hänen jatkonsa Leijonissa on avoin.

"Niin hyvää kuin se oli, tulos jäi vähän laihaksi. Näin välillä käy", pohti Peltonen Leijonien karsiutumista mitalipelistä.

"Ero huipulle syntyy päivittäisessä tekemisessä. Olemme vielä 14-vuotiaina muita, ellei paljon parempia, ainakin hitusen verran parempia."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!