Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman ykkönen kallella kypärin

Rory McIlroy pelasi kotiyleisön edessä huonoimman kierrostuloksensa viiteen vuoteen

Urheilu
 
Paul Faith AFP
Rory McIlroy tuskaili rautalyöntiensä ja lähipelinsä kanssa tavalla, joka hämmästytti yleisöä.
Rory McIlroy tuskaili rautalyöntiensä ja lähipelinsä kanssa tavalla, joka hämmästytti yleisöä. Kuva: Paul Faith AFP

Maailman parhaaksi golfariksi rankattu Rory McIlroy on jännittävä urheilija.

Parhaimmillaan pohjoisirlantilainen esittää säihkyvää peliä, on vastustajilleen pitelemätön ja voittaa täysin ylivoimaisesti.

Vuoden kolmesta voitosta tuoreimman hän otti kaksi viikkoa sitten Yhdysvaltojen PGA-kiertueella seitsemän lyönnin erolla seuraavaan.

Sitten on se toinen puoli. McIlroy on tunnettu myös siitä, että hänen suoritustasonsa ja vireensä heittelevät yllättävästi.

Torstaina käyrä oli pohjalukemissa, kun McIlroy pelasi avauskierroksen nimikkosäätiönsä sponsoroimassa kotikisassa.

Euroopan-kiertueen kilpailu pelataan Pohjois-Irlannin itärannikolla kuululla Royal County Downin kentällä, jota monilla asiantuntijatahoilla pidetään yhtenä maanosan arvostetuimmista ja kiehtovimmista areenoista.

McIlroylle kierroksesta tuli painajaismainen, ja loppuunmyyty katsomo (20 000 ihmistä) huokaili myötätuntoisesti. Tuloskorttiin kertyi tuulen ja sadekuurojen ryydittämänä peräti 80 lyöntiä, eli par-lukema ylittyi yhdeksällä. Reikätuloksissa ei ollut yhtään birdietä.

"Mitä lähemmäksi pääsin lippua, sitä huonommaksi pelini tuli. Viheriöillä menetin jotenkin keskittymiseni", 26-vuotias McIlroy sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

"Se ei ollut niin vaikeaa kuin miltä se näytti", hän myönsi.

Kierrostulos on McIlroyn huonoin Euroopassa viiteen vuoteen, ja hän on kisassa peränpitäjien joukossa.

McIlroyn alavirettä oli havaittavissa jo viime viikolla, kun hän karsiutui Lontoon kupeessa pelatusta Euroopan PGA:n mestaruuskilpailusta.

Wentworthin kentällä McIlroy oli lyönnin parempi kuin Suomen ykkönen Mikko Ilonen.

Tämän viikon kisassa Ilonen puolustaa viimevuotista voittoaan, mutta urakka alkoi mollivoittoisesti tuloksella 75 (+4).

"Sivutuuli horjutti itseluottamusta kierroksen edetessä. Kenttä oli pirullinen sivutuulen johdosta. Tunnelma nousi asiantuntevan ja äänekkään yleisön ansiosta korkealle. Tuloksesta huolimatta tämä oli yksi hauskimmista kierroksista pitkään aikaan", Ilonen sanoi tiedotteessa.

Ilosen alkukausi on sujunut tuloksellisesti huomattavasti vaisummin kuin edellinen. Nyt häämöttää toinen peräkkäinen karsiutuminen.

Vuosi sitten Ilosella oli ennen Irlannin voittoa plakkarissa jo sijat kaksi, viisi ja kahdeksan. Syksyllä tuli toinen voitto, Euroopan-kiertueen reikäpelimestaruus, ja kaudesta muodostui selvästi uran paras.

Nyt parhaat sijoitukset ovat 18:s ja 23:s. Tosin Iloselle talvi ja kevät olivat varsin erilaisia verrattuna viime vuoteen, koska hän oli kahteen otteeseen pitkään Yhdysvalloissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?