Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KuPS on HJK:lle edelleen painajaisvastustaja

Lehkosuon alaisuudessa HJK ei ole voittanut vielä kertaakaan KuPSia

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 29.5.2015
Veikkausliigan huippuhetket 29.5.2015
HJK 1 KuPS 1

"Angstgegner – pelkovastustaja", HJK:n puolustaja Veli Lampi sanoi KuPSin merkityksestä HJK:lle.

Klubin kauden toistaiseksi ainoa tappio tuli Kuopiossa, ja perjantaina KuPS piti HJK:n tehokkaasti aisoissa. Päävalmentaja Mika Lehkosuon alaisuudessa HJK ei ole voittanut vielä kertaakaan KuPSia Veikkausliigassa.

Vielä lisäajan viimeisestä hyökkäyksestä kotijoukkue olisi voinut tehdä hienon voittomaalin Sebastian Sorsan loistavan keskityksen jälkeen, mutta hyökkääjä Mike Havenaar puski pallon ohi maalin.

Artikkeliin liittyvät

"HJK pyrki pelaamaan leveällä ja pyrki luomaan sinne ylivoimaa, ja sitten poikittaispalloja. Sen takia heillä oli varmaan pallo enemmän hallussa. Mielestäni tämä oli hyvä suoritus meiltä näistä lähtökohdista", KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki sanoi.

Puolustaessa KuPS pelasi 4–5–1-ryhmityksessä, jossa linjojen välit olivat tiiviit, eikä niissä ollut juurikaan tilaa.

"KuPSilla on meistä niskalenkki. KuPS on kryptoniittia meille. Peli oli tosi rikkonainen, ja koko ajan oli joku loukkaantunut. Peli ei päässyt virtaamaan, ja emme päässeet luonnolliseen syöttöpeliin", HJK:n pelinrakentaja Rasmus Schüller sanoi.

11. minuutilla HJK blokkasi perättäin kaksi KuPSin laukausta. HJK-maalivahti Daniel Örlund torjui pallon lopulta kulmaksi.

Ensimmäistä kertaa Veikkausliigan ottelussa avauksessa ollut ja toista liigaotteluaan pelannut Urho Nissilä, 18, antoi kulmapotkun takatolpalle, josta se kimposi maalin eteen pelaajaruuhkaan. Charles Trafford ehti ensimmäisenä palloon ja laukoi KuPSin 1–0-johtoon.

HJK:n tasoitus tuli 15. minuutilla hienolla kulmakuviolla. Zeneli antoi lyhyen kulman Atom Tanakalle, joka jakoi pallon taaksepäin Schüllerille. Schüller keskitti pallon takatolpalle, josta Havenaar puski pallon maalin eteen maalintekijä Demba Savagelle. Savage pääsi maalin edestä laukomaan tasoituksen.

" Vesa Vasara [apuvalmentaja] hioo meidän kanssa noita erikoistilannekuvioita. Hyvä, että edes yksi onnistui tänään", Schüller sanoi.

HJK joutui toisella jaksolla laittamaan oikean laitapakin Veli Lammen toppariksi, kun Valtteri Moren joutui loukkaantumisen takia jättämään pelin kesken.

"Pyysin puoliajalla vaihtoa, mutta samalla hetkellä Moren sanoi, ettei pysty jatkamaan. Sovittiin, että otetaan pieni riski, ja menin toppariksi. Lopussa varmuuden vuoksi tulin vaihtoon", Lampi kertoi.

Tavallisesti Lampi on pelannut vasempana pakkina, mutta oikealla häntä peluutettiin KuPSia vastaan, jotta hän saisi tuntumaa silläkin tontilla.

"KuPS aiheuttaa meille fysiikallaan vaikeuksia. Kyllähän me ennemmin tai myöhemmin voitamme heidät", Lampi sanoi.

Heikki Saukkomaa Lehtikuva
HJK:n oikea laituri Demba Savage (kesk.) teki kotijoukkueen 1–1-tasoituksen kulmapotkun jälkeen.
HJK:n oikea laituri Demba Savage (kesk.) teki kotijoukkueen 1–1-tasoituksen kulmapotkun jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!