Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elitloppetin kuusi suosikkia

Urheilu
 

Elitloppetin kutsukilpailun kolmen miljoonan kruunun, 325 000 euron, pääpalkinnosta kilpailee sunnuntaina 16 hevosta. Kahden karsintalähdön neljä parasta hevosta jatkavat finaaliin, joka alkaa 18.35 Suomen aikaa. Karsinnat juostaan klo 15.55 alkaen. HS esittelee Elitloppetin kuusi suosikkia.

B.B.S. Sugarlight

Artikkeliin liittyvät

Norjan paras hevonen on kisan ykkössuosikki. Se sai karsintalähtöönsä loistopaikan ykkösradalta. Kuusivuotiaan ruunan ennätys on kova 1.09,9. Palkintorahaa se on juossut noin 350 000 euroa. Hevonen on myös samassa kisassa ajavan Ari Moilasen suosikki.

Nahar

Ruotsalaisruuna on jo kerran juhlinut Elitloppetin voittoa. Se tapahtui kaksi vuotta sitten. Brad de Veluwe sijoittui silloin neljänneksi. Naharin ennätys on 1.09,7, ja rahaa se on juossut urallaan 1,4 miljoonaa euroa. Heikohkon viime vuoden jälkeen kymmenvuotias kiituri yrittää takaisin parrasvaloihin. Ruotsin tunnetuimmat jääkiekkoveljekset, Henrik ja Daniel Sedin omistavat Naharin isänsä kanssa.

Maven

Amerikkalaishevonen lukeutui Elitloppetin suosikkeihin myös viime vuonna, jolloin se jäi kolmanneksi. Kuusivuotias tamma on hyvä lähtijä, jonka ennätys mailin matkalla on 1.09,2. Maven on kahminut pokaaleja kotimaassaan Yhdysvalloissa, mutta se viihtyy myös Euroopan radoilla. Huippukunnossaan Maven on maailman kärkeä, mutta tiukassa kisassa se voi olla hermoherkkä.

Timoko
Kunnioitettavat kolme miljoonaa euroa urallaan juossut ranskalainen on Elitloppetin hallitseva mestari. Se voitti viime vuonna karsinnan ja finaalin. 8-vuotias ori on silti arvoitus. Suomessakin kilpaillut Timoko on yltänyt kolmanneksi myös arvostetussa Prix d'Ameriquessa. Orin ennätys on kova: 1.09,5.

Vincennes
Kokeneen Örjan Kihlströmin ohjastama ranskalaishevonen on monen vedonlyöjän suosikki. 7-vuotias tamma on juossut kaikkiaan 600 000 euroa palkintorahaa. Edellisessä lähdössään kaksi viikkoa sitten Vincennes hävisi Vermon Finlandia-ajossa Bret Bokolle, ja nyt on tähtäimessä ykkössija.

Bret Boko

Elitloppetin ainoa suomalaishevonen täytyy nostaa suosikkien joukkoon, vaikka kaikki eivät uskokaan sen mahdollisuuksiin. "Bret Boko on huippukunnossa. Finaalipaikka on täysin realistinen", sanoi ruunan valmentaja Markku Nieminen lauantaina. Niemisen mukaan Bret Boko pystyy hyvin juoksemaan kaksi kovaa lähtöä samana päivänä. Viimeksi sillä on ollut kahden lähdön päivä Oslon GP-kisassa, jonne hevonen on saanut kutsun myös tänä vuonna.

Bret Boko sai karsintaan hyvän lähtöpaikan kolmantena. Näin Ari Moilanen voi taktikoida kuskin pukilla Bret Bokon B.B. Sugarlightin ja Naharin peesiin. "Siitä on hyvä lähteä", sanoi myös Moilanen.

Bret Bokon viimeiset nopeat vedot, hiitit, olivat myös menneet hyvin. "Uskon, että tulee huipputulos", sanoi Nieminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?