Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perinteet kunniassa

Urheilu
 

Elitloppetin toinen päivä alkoi periruotsalaiseen tapaan kuorolaululla.

Jos vastaava esitys olisi nähty suomalaisella raviradalla, sitä olisi pidetty hieman kornina. Ruotsalaiseen raviyleisöön kuorolaulu puri kuitenkin hyvin.

Perinteet ovat muutenkin kunniassa yhdessä maailman isoimmista ravijuhlista.

Järjestäjille on kunnia-asia, että radalle saadaan aina Euroopan parhaat ikäluokkiensa hevoset. Kun taso on kova, myös kovia kuskeja ja yleisöä riittää.

Tämän vuoden Elitloppetin taso oli todella hyvä. Hevoset juoksivat huippuaikoja jo lauantaina, vaikka rata oli raskas ja vettä satoi kaatamalla.

Esimerkiksi Pekka Korven ohjastaman Twigs Voicin voittoaika 1.10,9 Tammafinaalissa oli siinä kelissä hämmentävä esitys. Sunnuntaina rata oli kuiva ja huippunopea.

Raviala elää syvässä lamassa joka puolella maailmaa. Italiassa ja Suomessa ravien palkinnot ovat olleet laskussa, ja ratoja on taloudellisissa vaikeuksissa. Ruotsissa ravit voivat paremmin, ja ne ovat koko kansan urheilua.

Ravivalmentaja ja hevosten omistaja Timo Nurmos sanoi osuvasti HS:n haastattelussa (31. 5.), että ravit ovat Ruotsissa eri laji kuin Suomessa.

Yhteensä suomalaiset kuskit tai hevoset saivat Solvallassa seitsemän voittoa. Se on vähän ja osoittaa, kuinka vaativa huippuhevosten taso on Euroopassa. Iloisin voittaja taisi olla Emilia Hietanen, joka vei ponien minieliitin.

Ari Pusa HS
ari.pusa@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!