Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teuvo Teräväinen on NHL-finaalien salainen ase

Urheilu
 
Harry How / AFP
Teuvo Teräväinen on parhaimmillaan erittäin vaarallinen ja voi ratkaista otteluita yksilötaidoillaan.
Teuvo Teräväinen on parhaimmillaan erittäin vaarallinen ja voi ratkaista otteluita yksilötaidoillaan. Kuva: Harry How / AFP

Kun Chicago Blackhawks valitsi Teuvo Teräväisen NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella kesällä 2012, odotukset organisaatiossa olivat korkeat. Teräväisen huippuesitykset Suomen kultajuhliin päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa nostivat odotukset pilviin.

Viime keväänä Teräväinen pääsi kokeilemaan kolme ottelua NHL:ssä ja viisi AHL:ssä. Sen jälkeen Chicagossa ymmärrettiin, että Teräväinen on vielä raakile.

Huipputaitava keskushyökkääjä oli viimeisellä kaudellaan Euroopassa joukkueensa ykköspelaaja sekä Jokereissa että nuorten maajoukkueessa. Teräväisen kehitykselle teki hyvää, että hänet passitettiin viime syksynä farmiliiga AHL:ään totuttelemaan pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin.

Sillä vaikka Teräväinen on poikkeuksellisen lahjakas pelaaja, hän on sellainen yksilö, joka tarvitsee aikaa kehittyäkseen NHL-tähdeksi.

Euroopassa Teräväinen tottui vapaaseen rooliin ja erilaiseen pelityyliin kuin Pohjois-Amerikassa pelataan. Tällä kaudella hän moitti kovin sanoin farmiliiga AHL:n yksitoikkoista pelityyliä, jossa kiekkoa heitetään vain päätyyn.

Tällä hetkellä Teräväisen otteista näkee, ettei hän halua enää ensi kaudella farmiin. Pudotuspeleissä hän on lyönyt kaikki ällikällä. Teräväinen on kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelaamisessa NHL-tasolle.

Finaaleissa Teräväinen on Chicagolle vähän kuin salainen ase. Kolmosketjussa pelaava hyökkääjä ei ole joka pelissä esillä mutta voi silti yksilötaidollaan ratkaista otteluita.

Joska Saarinen HS
joska.saarinen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?