Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palloliitto: Suomen ääni ei mennyt Blatterille

Daily Mail uutisoi Suomen tukeneen nykyistä puheenjohtajaa. Palloliitto kiistää väitteen.

Urheilu
 
Arnd Wiegmann Reuters
Sepp Blatter valittiin viidettä kertaa Fifan puheenjohtajaksi. Hän voitti perjantain vaalissa Ali bin al-Husseinin äänin 133–73.
Sepp Blatter valittiin viidettä kertaa Fifan puheenjohtajaksi. Hän voitti perjantain vaalissa Ali bin al-Husseinin äänin 133–73. Kuva: Arnd Wiegmann Reuters

Palloliitto kiistää brittiläisen Daily Mail -lehden uutisen, jonka mukaan Suomi olisi äänestänyt Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajavaalissa Sepp Blatteria.

Asiaan ei tosin saatu vahvistusta Palloliiton puheenjohtajalta Pertti Alajalta, jonka puhelin pysyi läpi sunnuntain kiinni.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande ja viestintäpäällikkö Sami Terävä kuitenkin vakuuttivat HS:lle, että uutinen on väärä.

Alaja oli kertonut jo ennen vaaleja, että Suomi äänestää Blatterin vastaehdokasta, prinssi Ali bin al-Husseinia. Casagrande viestitti eilen, että niin myös tapahtui.

Fifaa ravistelee korruptioskandaali, ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Michel Platini on vaatinut Blatteria jättämään pestinsä.

Platini vaati Euroopan maita äänestämään al-Husseinia, joka on Jordanian prinssi. Useat maat ilmoittivatkin ennen vaalia – Suomi niiden joukossa – antavansa äänensä al-Husseinille.

Sisäpiirilähteisiin tukeutunut Daily Mail kuitenkin uutisoi, että todellisuudessa jopa 18 Euroopan maata olisi antanut äänensä Blatterille.

Lehden mukaan Suomi olisi yksi näistä maista, joiden joukossa ovat myös esimerkiksi Venäjä, Espanja, Ranska, Turkki ja Kypros.

Terävän mukaan Alaja ei kommentoinut sunnuntaina Daily Mailin väitteitä julkisuudessa, koska hän vietti vapaapäivää.

"Olen tänään jutellut uutisesta puheenjohtajan [Alajan] kanssa. Alajalla on vapaapäivä, ja hän pyysi, että minä kommentoin tätä asiaa. Hän toivoi saavansa viettää vapaapäivänsä rauhassa", Terävä sanoi.

Mihin tabloidlehti Daily Mailin uutinen voi perustua?

"Ehkä joku lähde on sanonut kyseiselle lehdelle, että Suomi olisi saattanut olla Blatteria äänestänyt maa", Terävä miettii.

Kohu Fifaa vuodesta 1998 johtaneen Blatterin, 79, ympärillä käy kuumana.

Blatteria ei epäillä korruptiosta, mutta monet skandaalit ovat järisyttäneet järjestöä hänen valtakaudellaan.

Euroopan suurista jalkapallomaista esimerkiksi Englanti on ottanut jyrkästi kantaa Fifan nykytilaan.

Urheilusta vastaava ministeri John Whittingdale sanoi sunnuntaina Reutersille, että Euroopan maiden pitäisi harkita MM-turnausten boikotoimista, mikäli Blatter ei eroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!