Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huuhkajissa pelaa Venäjän liigan paras

A-maajoukkueen ykköstähden Roman Eremenkon kausi sai kruunun maanantain palkinnosta

Urheilu
 
jussi nukari lehtikuva
Roman Eremenko teki Venäjän liigassa 13 maalia 25 ottelussa.
Roman Eremenko teki Venäjän liigassa 13 maalia 25 ottelussa. Kuva: jussi nukari lehtikuva

Tähdistä ei Suomen jalkapallomaajoukkueessa ole runsaudenpulaa. Huuhkajiksi kutsutun maajoukkueen ainoa maailmanluokan pelaaja loistaa kuitenkin maanantain jälkeen entistäkin kirkkaammin.

Roman Eremenko edustama Moskovan TsSKA kertoi maanantaina kotisivuillaan, että Eremenko on valittu Venäjän liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2014–2015. Eremenko valittiin kuukauden pelaajaksi kolmena kuukautena (lokakuu, joulukuu ja maaliskuu) kuluneella kaudella.

Suomen maajoukkueen ykköstähden loistavaa kautta varjostaa ainoastaan venäläismedian uutisoima sopimuskiista entisen seuran kanssa. Eremenko voi joutua lehtitietojen mukaan korvaamaan nykyisen seuransa Moskovan TsSKA:n kanssa yhteisvastuullisesti entiselle seuralleen Rubin Kazanille jopa 14 miljoonaa euroa. Taustalla on kiista Eremenkon sopimuksen purkamisen tulkinnoista.

Eremenkon mahdollinen pelikielto olisi katastrofi Suomen maajoukkueelle, joka tavoittelee vielä paikkaa vuoden 2016 EM-kisoihin. Maanantaina tuoreimman maajoukkueryhmän julkistanut päävalmentaja Mixu Paatelainen ei halunnut lausua Eremenkon tilanteesta oikein mitään.

"Ihan turha ronkkia asiaa, josta ei ole tietoinen. Se on täysin seurojen välinen asia, joka ei meille kuulu. Totta kai se kuuluu meille, jos käy niin huonosti, että pelaaja siitä jotain kansainvälistä pelikieltoa saa, eikä pysty joukkueessamme pelaamaan. Toivottavasti tähän tilanteeseen ei jouduta", Paatelainen sanoi.

Paatelainen julkaisi 26 pelaajan nimilistan maaotteluun 9. kesäkuuta pelattavaan Viro-otteluun vastaan ja 13. kesäkuuta pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ryhmään lisätään pelaajia 2.–5. kesäkuuta pidettävän leirin jälkeen, ja joukkuetta tarkennetaan 9. kesäkuuta pelattavan Viro-ottelun jälkeen.

Paatelainen on sivuuttanut mielestään tyystin sen ajatuksen, että seuraavassa kriittisessä EM-karsintaottelussa voisi tulla tappio. Käytännössä Unkarin on kaaduttava Olympiastadionilla 13. kesäkuuta, jos Suomi aikoo pysyä vielä mukana taistelussa jatkokarsintapaikasta.

"Olen lähtenyt siitä, että ensin kaatuu Viro ja sitten Unkari. Olen nähnyt Unkarin pelaamista paljon. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa Unkari. Nämä karsinnat eivät ole missään tapauksessa menneet niin hyvin kuin olisimme toivoneet", Paatelainen kertoi.

Paatelaisen mukaan täytyy tehdä vielä enemmän töitä. Suomi on EM-karsintalohkossaan neljäntenä neljällä pisteellä. Jatkokarsintapaikassa kiinni oleva Unkari on neljä pistettä edellä.

Paatelaiselta kysyttiin, onko hän valmis miettimään omaa asemaansa, jos Unkari-ottelusta tulee tappio. Vastauksellaan hän sivuutti kokonaan kysymyksen.

"Lähtökohtani on kehittää Suomen A-maajoukkuetta ja sen pelaajia ja suomalaista jalkapalloa. Se on lähtökohta, jonka takia olen tässä hommassa", Paatelainen sanoi.

Paatelainen joutuu toivomaan, että vakiopelaajista Kari Arkivuo, Jere Uronen ja Perparim Hetemaj ehtivät kuntoutua Unkari-otteluun. Arkivuolla on ollut nivusvaivoja, Urosella aivotärähdys ja Hetemaj'lla reisivamma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?