Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifa-johtaja Sepp Blatter jätti yllättäen paikkansa

Amerikkalaismedia kertoi myöhään tiistaina, että Blatterkin on korruptiotutkinnan kohteena

Urheilu
 
Valeriano di domenico afp
Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter kertoi astuvansa sivuun puheenjohtajan paikalta.
Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter kertoi astuvansa sivuun puheenjohtajan paikalta. Kuva: Valeriano di domenico afp

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter ilmoitti tiistai-iltana järjestävänsä uudet puheenjohtajavaalit. Fifaa piinaava ja lokaava korruptioskandaali kaatoi lopulta vallankahvasta tiukasti kiinnipitäneen puheenjohtajan.

Blatter ilmoitti päätöksestään Fifan päämajassa Zürichissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Myöhään tiistai-iltana New York Times ja ABC kertoivat, että FBI ja Yhdysvaltain syyttäjä tutkisivat myös Blatteria korruptioskandaaliin liittyen.

Kohu tuli lähelle Blatteria jo kun Fifan pääsihteerin Jérôme Valcken nimi yhdistettiin lahjontatapauksiin. New York Times uutisoi maanantai-iltana Suomen aikaa, että liittovaltion poliisi epäilee Blatterin kakkosmiehen tehneen 10 miljoonan dollarin pankkisiirrot, jotka ovat korruptioskandaalin keskiössä.

"Olen perusteellisesti harkinnut puheenjohtajuuttani. Vaalit ovat päättyneet, mutta haasteille ei ole tullut loppua. Vaikka Fifan jäsenet ovat valinneet minut uudestaan puheenjohtajaksi, johtajuuteni ei ole saanut kaikkien tukea jalkapallomaailmassa. Siksi olen kutsunut koolle ylimääräisen kongressin, jossa on määrä valita seuraajani puheenjohtajana", Blatter sanoi.

Vuodesta 1998 puheenjohtajan tehtävää hoitanut ja viime viikolla viidennelle puheenjohtajakaudelleen valittu Blatter ilmoitti pyytävänsä, että Fifan hallitus järjestää ylimääräisen kongressin koolle niin pian kuin mahdollista. "Jatkan puheenjohtajan tehtävissä, kunnes uudet vaalit on pidetty", Blatter sanoi.

Blatterin mukaan kongressi ja vaalit järjestetään Fifan sääntöjen mukaan sellaisessa ajassa, että puheenjohtajaksi pyrkivät ehtivät pitää kampanjansa.

"Minä en jää. Olen nyt vapaa vaalin rajoituksista. Olen nyt asemassa, jossa voin keskittyä toteuttamaan perustavanlaatuisia uudistuksia. Useiden vuosien ajan on vaadittu uudistuksia", Blatter sanoi.

Blatterin mukaan järjestö tarvitsee rakenteellisia muutoksia. Hänen mukaansa Fifan hallituksen kokoa pitää miettiä, ja kongressin pitää valita hallitusjäsenet. Hän sanoi, että Fifa tarvitsee rajoituksia puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten toimintakausille. "Olen taistellut muutosten puolesta, mutta pyrkimykseni on estetty", Blatter kertoi eroilmoituksessaan.

Blatter sanoi pystyvänsä uudistuksiin tällä kertaa, mutta ei pysty toteuttamaan niitä yksin.

"Fifan etu on minulle tärkeätä, ja siksi olen päätynyt tähän ratkaisuun. Kiitän kaikkia, jotka ovat aina tukeneet minua rakentavalla ja lojaalilla tavalla. Minulle merkitsee eniten Fifa instituutiona ja jalkapallo ympäri maailman. Kiitos huomiostanne", Blatter sanoi ennen kuin poistui puhujakorokkeelta takahuoneeseen vastaamatta kysymyksiin.

Ylimääräisen kongressin odotetaan kokoontuvan tämän vuoden joulukuun ja ensi maaliskuun välillä.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja ei halunnut juurikaan kommentoida Blatteria eroa tuoreeltaan.

"On tapahtunut sellaista, mitä jotkut odottavat. En halua kommentoida ennen kuin tiedän taustoista", Alaja kertoi Helsingin Sanomille illalla Sonera-stadionilla, jossa pelattiin naisten Suomen cupin loppuottelu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!