Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovan onnen laituri palaa

Kolmesti vuoden aikana loukkaantunut Nikolai Alho on pian HJK:n peleissä

Urheilu
 
Aapo Huhta HS
Nikolai Alho HJK:n joukkueharjoituksissa tiistaina.
Nikolai Alho HJK:n joukkueharjoituksissa tiistaina. Kuva: Aapo Huhta HS

Ensin meni nilkka, sitten polvi ja lopuksi reisi. Helsingin Jalkapalloklubin laitahyökkääjän Nikolai Alhon vammasaldo viimeisten kymmenen kuukauden ajalta on karua luettavaa.

Kuuden kuukauden pelitauon jälkeen Alho on viimein pääsemässä pelikuntoon. Hän palasi tällä viikolla pitkän odotuksen jälkeen HJK:n joukkueharjoituksiin. Kuukausia hän harjoitteli kentän sivussa ja teki lukemattomia omia kuntouttavia harjoituksia.

Artikkeliin liittyvät

Tämän viikon ottelut tulevat vielä liian pian, sillä HJK:ssa on käytäntönä, että loukkaantumisen jälkeen pelaajan on oltava viikko täysipainoisesti joukkueharjoituksissa ennen pelikomennusta.

"Maajoukkuetauon jälkeen olen takaisin kehissä. Kondis on hyvä. Minulla on sellainen fiilis, että olen yllättävän hyvässä treenikunnossa", Alho kertoi tiistain joukkueharjoitusten jälkeen.

Pitkä tauko on antanut Alholle mahdollisuuden kehittää heikkouksiaan. Hän on voinut keskittyä asioihin, joihin muuten ei olisi ollut aikaa. Harjoitusohjelma on kehittänyt Alhon nopeutta ja kestävyyttä.

"Kaikkeen tottuu. Ei se juokseminen pahaa ole, kun on intoa ja päämäärä tulla parempana takaisin peleihin", Alho sanoi.

Alhon mukaan hän saattaa pelata ennen liigaotteluita Klubi-04:n kanssa Kakkosessa.

Ratkaisevassa Eurooppa-liigan play-off-ottelussa Rapid Wieniä vastaan elokuussa Alho teki 76. minuutilla 2–2-tasoituksen ja hiljensi perinteisen Viertelstunden, jonka aikana Rapidin kannattajat taputtavat viimeisen vartin.

Alho loukkasi nilkkansa taklauksessa loppuhetkillä.

Alho pelasi viimeisimmän pelinsä Kööpenhaminaa vastaan Eurooppa-liigassa 3. joulukuuta. Lisäajan kolmannella minuutilla HJK:n Robin Lod keskitti maalille, ja palloon syöksyivät sekä Mac Kandji että Alho. Kandji puski 2–1-voittomaalin ja törmäsi samalla Alhoon.

Alhon vasen polvilumpio meni sijoiltaan ja rustoa irtosi neljä senttiä.

Kuusi viikkoa sitten Alho oli otteluun valmistavissa harjoituksissa, kun hänen vasen etureitensä repesi.

"Reisi ei ollut tarpeeksi vahva. Rasituksen määrä oli liikaa. Olin vihainen itselleni, miten epäonni vain jatkuu. Viimeiset kuusi viikkoa on ollut ehkä vähän fiksumpaa toimintaa", Alho kertoi.

Alho on ollut aina nopea lyhyillä matkoilla. Parin viikon päästä saatetaan nähdä, että laituri on harjoittelun jälkeen nopeampi pidemmissäkin pyrähdyksissä.

"Minulla on kovat odotukset tälle vuodelle itselleni ja joukkueelle. Haluan taas todella paljon eurokentille pelaamaan."

 

HJK–Ilves Sonera-stadionilla tänään kello 18.30.

Nikolai Alho
Nikolai Alho
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!