Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuherruskuukausi jäi haaveeksi

HIFK juuttui Lahdessa yhteen laukaukseen kohti kotijoukkueen maalia

Urheilu
 
Pasi Peltola
Lauri Rotko
Hifk:n Jukka Halme (takana) kamppaili pallosta FC Lahden maalintekijän Jussi Länsitalon kanssa.
Hifk:n Jukka Halme (takana) kamppaili pallosta FC Lahden maalintekijän Jussi Länsitalon kanssa. Kuva: Lauri Rotko
FC Lahti  2 HIFK 0

Jalkapalloliigan keskikastiin liimautunut nousija Helsingin IFK vietti päivää vaille täyden kuherruskuukauden.

Seinäjoella 3. toukokuuta hävinnyt HIFK pelasi viisi tappiotonta ottelua peräkkäin, kunnes hävisi taas 3. päivänä eli kesäkuun aluksi FC Lahden vieraana.

Maalinteon kanssa pitkään tuskaillut kotijoukkue yritti osua HIFK:n kustannuksella toista tusinaa kertaa, kunnes Matheus Alves upotti voittomaalin rangaistuspotkuna 70. minuutilla. Jussi Länsitalo sinetöi 18 kertaa laukoneen Lahden voittolukemat 2–0 läpiajosta.

Hyökkääjä Alves ansaitsi rankkarin kikkailullaan hänet kaataneen Jani Bäckmanin edessä.

"Ensimmäinen puoliaika oli meiltä huono, mutta toinen puolisko oli vielä huonompi. Numerot olisivat voineet olla rumemmat. Mieleen tuli muistikuvia SJK-tappiosta", kommentoi HIFK:n valmentaja Jani Honkavaara.

HIFK:n nousukunnon oli havainnut myös dopingtestaajien ryhmä.

"Olemme pelanneet viime aikoina aika hyvin, mutta tänään olimme suurissa vaikeuksissa", myönsi HIFK:n keskikentän pohjalla raastava, repivä ja runnova Jukka Halme, 30.

Debyyttikauttaan pääsarjassa pelaava Halme on laukonut liigassa jo kymmenen kertaa ja tehnyt maalinkin, mutta hän olisi vahvoilla erityisesti vastustajien laukausten blokkaustilastossa, jos sellaista pidettäisiin.

"Ainakin niitä kertyisi enemmän kuin laukauksia. Nytkin tuntuu vielä pohkeessa yksi Länsitalon veto", totesi Halme ennen kiirehtimistä testinäytettä lirauttamaan.

HIFK:n hyökkäykset olivat sooloyritelmiä, koska Pekka Sihvola on kärjessä yksinäinen. Sihvola on HIFK:n paras maalintekijä kolmella osumallaan, vaikka onkin laukonut vain seitsemän kertaa. Lahdessa tilastoon ei tullut lisämerkintää.

"Olimme hyviä ja halukkaita, meillä oli rohkeutta pelata. Meitä on moitittu viime aikoina aika lailla median suunnasta, joten minun ei ole tarvinnut joukkuetta motivoida", virnisti FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas.

HIFK:n runsaat 150 kannattajaa pitivät hyvin ääntä loppuun asti, vaikka mahdollisuudet tuntuivat menneen Länsitalon 72. minuutin maaliin.

"Hienoa huutelua faneilta, mutta HIFK:n fanithan pitivät meteliä jo viime kaudella Ykkösessä. Kävin katsomassa ja kokemassa sen useamminkin, koska asun lähes Pallokentän laidalla", Korkeakunnas totesi.

Kotifanien seassa paloi avausmaalin jälkeen kolme soihtua ja yksi savu. Poliisi tunnisti videolta tekijät. FC Lahti ilmoitti rankaisevansa syyllisiä.

Pasi Peltola
Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!