Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi moottori lupaa lisäpuhtia Räikköselle

Myös renkaisiin löytyvä oikea lämpötila parantaisi vauhtia

Urheilu
 
jean-christophe magnenet afp
Kimi Räikkonen mielestä hyviä kierrosaikoja ei tehdä pelkällä huippunopeudella.
Kimi Räikkonen mielestä hyviä kierrosaikoja ei tehdä pelkällä huippunopeudella. Kuva: jean-christophe magnenet afp

Moottoripuolella tehty edistysaskel tuo Ferrarin lähemmäs Mercedeksen kärkikyytiä Kanadan Grand Prix'ssä. Kolmen kehityspoletin myötä Maranellon miehistön uskotaan parantavan kierrosvauhtiaan yli puolella sekunnilla.

Ferrarin tuorein maailmanmestari Kimi Räikkönen ei sanoin eikä ilmein antanut torstain lehdistötilaisuudessa vaikutelmaa, että odottaisi merkittävää kilpailukyvyn parannusta.

Artikkeliin liittyvät

Kun italialainen La Gazzetta dello Sport kysyi Räikköseltä, mitä hän odottaa uudelta moottorilta, ja miten se vaikuttaa Kanadassakin ratkaisevaan kiihdytyspitoon ja huippunopeuteen, kuljettaja vastasi yleisluonteisella vertailulla.

"Tietysti tämä on taas eri rata kuin aiemmat, mutta kuten joka paikassa muuallakin, auton on oltava hyvä. Ei kierrosaikoja tehdä pelkällä huippunopeudella, jos auto ei käyttäydy hyvin jokaisessa kohdassa", Räikkönen muistutti.

Viidessä viime kisassa joka kerta kuuden joukkoon sijoittunut suomalaiskuljettaja on ollut vaikeuksissa nimenomaan aika-ajoissa. Kun kisoissa paras tulos on Bahrainin kakkospaikka, aika-ajoissa paras tulos on neljäs sija – niin ikään Bahrainissa.

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene velmuili Monacon kisan jälkeen, että antaa Räikköselle kotitehtäväksi kirjoittaa sata kertaa paperille parantavansa aika-ajosuorituksiaan.

"Tiedän, missä täytyy parantaa. Ei sitä kenenkään tarvitse kertoa. Olemme pistäneet itsemme lauantaisin huonoihin asemiin sunnuntain kisaan. Yritämme parantaa niillä osa-alueilla, joilla täytyykin, ja sitä kautta viikonloppu pitää saada helpommaksi paremman lopputuloksen saavuttamiseksi", Räikkönen sanoi.

Räikkösen mukaan avaintekijä on renkaiden lämmittäminen oikeaan toimintalämpöön. Siitä tulisi massiivinen ero aika-ajosuoritukseen.

Williamsilla 24 kisaa jatkunut pistesarja katkesi Monacossa. Nyt Valtteri Bottas ja Felipe Massa saavat Kanadaan aerodynamiikaltaan parannetun auton ja myös upouuden kakkosmoottorin, joka varmuudella antaa tehoa enemmän kuin koko alkuvuoden käytetty kone.

"Uskon, että pystymme ajamaan Montrealiin tuomillamme parannuksilla vahvoista pistesijoista", Bottas sanoi.

Bottaksen vahvuudet Kanadassa ovat toistaiseksi olleet aika-ajoissa.

2013 hän oli kolmas, viime vuonna neljäs.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!