Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palloliiton pääsihteeri tuomitsee Fifan korruption

Pääsihteeri Marco Casagrande kertoi, miksi Palloliitto on järjestämässä liittovaltuustolle seminaarimatkaa Kreikkaan.

Urheilu
 
Pekka Elomaa
Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande ei halunnut kommentoida, miltä suunniteltu liittovaltuuston matka Kreikkaan näyttää ulospäin näinä päivinä.
Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande ei halunnut kommentoida, miltä suunniteltu liittovaltuuston matka Kreikkaan näyttää ulospäin näinä päivinä. Kuva: Pekka Elomaa

Palloliiton johdon suunnitelma viedä liittovaltuuston seminaari Kreikkaan on herättänyt vastustusta valtuuston jäsenissä. Joidenkin valtuuston jäsenien mielestä ulkomaanmatka näyttää pahalta samaan aikaan, kun kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifaa ravistelee korruptioskandaali.

Skandaalin aikana Palloliiton puheenjohtajaa Pertti Alajaa ei ole tavoitettu vastaamaan kysymyksiin Fifan tilanteesta.

Tästä on kyse

 HS kertoi keskiviikkona, että Palloliitto on viemässä liittovaltuuston seminaaria Kreikkaan syyskuussa.

 HS:n tietojen mukaan aloite seminaarimatkasta on tullut Palloliiton puheenjohtajalta Pertti Alajalta.

 Useista yrityksistä huolimatta Alajaa ei tavoitettu kommentoimaan seminaarimatkaa. Alaja on ollut median tavoittamattomissa kuluneen viikon aikana.

HS haastatteli ajankohtaisista kysymyksistä Palloliiton operatiivista johtajaa Marco Casagrandea. 

 

Pääsihteeri Marco Casagrande, miksi Palloliitto on järjestämässä liittovaltuustolle seminaarimatkaa Kreikkaan?
"Tällainen on usein perinteenä. Ajatus on ollut, että kerran liittokokouskaudessa olisi tällainen, oli se sitten järjestetty tai oli siinä sitten omavastuuta tai ei. Se on toinen asia. Valtuusto on voinut kokoontua vähän erilaisissa ympyröissä. Valtuuston puheenjohtaja Heikki Grönlund on oikeampi henkilö vastaamaan tähän kysymykseen."

 

Palloliitto vastaa suurelta osin matkan järjestelyistä ja kustannuksista, ja olet siksi myös oikea henkilö vastaamaan matkaa koskeviin kysymyksiin. Mikä tämän seminaarin tarkoitus on?
"Se kuuluu strategian valmisteluun. Neljän vuoden strategia lyödään lukkoon liittokokouksessa 2016. Seminaari on yksi osa prosessia, jotta meillä on valmis strategia ensi keväänä."

 

Miksi seminaari pitää järjestää Kreikassa?
"On haettu eri ympyröitä, joissa voidaan vapaammin keskustella. Pääjuttuhan on siinä Kreikka–Suomi-ottelun ympärillä. Onhan ne valtuuston jäsenet sellaisia, jotka tekevät paljon hyvää. Jos he saavat nähdä Suomen ottelun Kreikassa, sekin on talkootyönä aikaansa käyttäville mahdollinen ratkaisu."

 

Onko matka jonkinlainen palkinto hyvästä työstä?
"En ota kantaa, mikä on palkinto ja mikä ei. Lähtökohta on, että pidämme seminaarin."

 

Mitkä ovat seminaarin kustannukset Palloliitolle?
"En osaa sanoa tarkkaan, riippuu osallistujamäärästä. Tämän hetken arviona kokonaiskulut olisivat ehkä jotain 15 000 euron luokkaa. Ainahan matkat maksavat, ovat ne sitten Suomessa tai ulkomailla."

 

Kannattaisiko koko matkaa arvioida uudelleen?
"Nyt ollaan suunnitelmassa. Hallitus siitä sitten tekee lopullisen päätöksen kesäkuun puolessavälissä. Tällä hetkellä ovat kutsut lähteneet, ja kartoitamme, miltä näyttää."

 

Miltä seminaarimatka näyttää sinun mielestäsi samaan aikaan, kun kattojärjestöä ravistelee korruptioskandaali ja kotimaassa puhutaan leikkauksistasi?
"En kommentoi tuohon."

 

Miten hyvällä tolalla liiton talous on juuri nyt, kun on varaa tällaisiin seminaarimatkoihin?

"Liiton talous on hyvällä mallilla ja tasapainoinen. Totta kai tiettyjä riskejä on aina olemassa liittyen A-maajoukkueen menestykseen ja lipunmyyntiin. Ne ovat olleet tiedossa jo viime vuoden puolella, ja niitä tarkennetaan tässä kesäkuun aikana. Teemme tarvittavia toimenpiteitä, jos sellaisiin tarvitsee ryhtyä."

 

Miksi Palloliitto ei ole tuominnut Fifan korruptiota selväsanaisesti ja sanoutunut siitä täysin irti?
"Käsittääkseni viestintäpäällikkö [ Sami Terävä ] on toiminut siinä puheenjohtajan [Pertti Alaja] valtuuttamana ja antanut lausuntoja. On selvää, että olemme olleet Uefan linjassa mukana, tuominneet korruption ja sanoutuneet siitä irti."

 
Olit paikalla Zürichissä Fifan kongressissa. Missä vaiheessa Palloliitto teki päätöksen, ketä Palloliitto äänestää?
"Se on meidän sisäistä keskustelua, mitä siellä on keskusteltu. Puheenjohtaja on antanut näistä asioista sen kommentin, mitä on antanut."

 
Kun puheenjohtajalle on ollut niin vaikeata sanoa, ketä hän ja Palloliitto äänestivät, niin kysyn vielä kerran sinulta, ketä Palloliitto äänesti?
"Palloliitto äänesti Uefan linjauksen mukaisesti Alia."

 
Riittääkö sinun mielestäsi, että Palloliitto kertoo äänestäneensä Uefan linjan mukaisesti eikä kerro, millä logiikalla päätyi äänestämään Uefan linjan mukaan? Eikö sinun mielestäsi pidä avata äänestyspäätöksen taustoja suomalaiselle jalkapalloväelle ja yleisölle?
"Näihin kysymyksiin on annettu aiemmin vastaukset. Juuri sen vuoksi äänestimme Alia."

 

Tällä viikolla puheenjohtaja Alaja ja Palloliiton johtoa on matkalla Mestarien liigan loppuotteluun Berliiniin, ja matkalle on lähdössä mukaan yhteistyökumppaneita ja sidosryhmäläisiä. Mikä rooli tällä matkalla on Palloliiton toiminnassa?
"Se on kumppanimatka, joita järjestetään joka vuosi. Olemme saaneet Uefan kiintiön mukaisen määrän lippuja Palloliitolle. Osa myydään ulkopuolelle, ja olemme pitäneet noin 20 kappaleen kiintiön, jota olemme tarjonneet kumppaneille ja sidosryhmäläisille sekä muille matkalle lisäarvoa tuoville henkilöille."

 

Mitkä ovat sidosryhmämatkan kustannukset Palloliitolle?
"Emme ole laskeneet sitä tarkkaan. Kustannukset ovat budjetin puitteissa."

 

Miten mielestäsi Palloliiton viestintä on sujunut tämän Fifan korruptioskandaalin aikana? Operatiivisena johtajana voit sitä varmaan kommentoida.
"En lähde sitä kommentoimaan. Viestintäpäällikkömme on ollut käytettävissä koko ajan. Totta kai asia kokonaisuudessaan on ikävä kaikin puolin."

 

Pitäisikö Palloliiton olla avoimempi ja läpinäkyvämpi?

"Kyllä lähtökohta on, että pyrimme olemaan sellaisia. On tietysti asioita, jotka ovat salassa pidettäviä. Tasaisin väliajoin arvioimme, miten olemme onnistuneet."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!