Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Safarovan ura nousussa

Tšekki eteni 28-vuotiaana uransa ensimmäiseen grand slam -finaaliin

Urheilu
 
Miguel Medina AFP
Lucie Safarova on rankattu Ranskassa sijalle 13, jolla hän on myös maailmanlistalla.
Lucie Safarova on rankattu Ranskassa sijalle 13, jolla hän on myös maailmanlistalla. Kuva: Miguel Medina AFP

Ranskan avoimen tennisturnauksen välierän alku ei luvannut hyvää Lucie Safarovalle. 28-vuotias tšekki oli avauserässä 2–5-tappiolla kamppailua Serbian Ana Ivanovicía vastaan.

Ivanovicín miesystävä, Saksan jalkapallomaajoukkueen ja Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja Bastian Schweinsteiger tuuletteli lehtereillä, mutta ilo oli ennenaikaista. Seitsemänneksi turnauksessa listatun Ivanovicín vire ei säilynyt loppuun asti.

Safarova ei antanut periksi. Hän taisteli piste pisteeltä Pariisin punaisella massakentällä, nousi tunnin ja 52 minuutin urakoinnin jälkeen 7–5, 7–5-voittoon ja eteni grand slam -turnauksen finaaliin.

"Olin alussa hieman unessa, eivätkä jalkanikaan toimineet. Pääsin onneksi pikkuhiljaa sisälle peliin ja osasin hyödyntää mahdollisuuteni", ikionnellinen Safarova kertoi naispelaajien etujärjestön WTA:n nettisivuilla.

Tšekki on pelannut ammattilaisena vuodesta 2002 lähtien. Ranskan avointen finaalipaikka on hänelle uran ensimmäinen grand slam -kisoissa.

Saavutus tuntui hyvältä, ja Safarova myös näytti sen.

Kun peli päättyi, hän kellahti selälleen massa-areenalle, nousi pystyyn ja tuuletti estotta.

"Finaaliin pääsy on vienyt aikaa, siksi osaan arvostaa sitä, vaikka en vielä ymmärrä, mitä olen tehnyt."

Safarova on ensimmäinen tšekkipelaaja Ranskan naisten kaksinpelin loppuottelussa sitten vuoden 1981, jolloin Hana Mandlikova voitti turnauksen.

Safarova on rankattu turnauksessa sijalle 13, joka on myös hänen sijoituksensa maailmanlistalla. Ensi viikolla hän kipuaa ensi kerran urallaan kärkikymmenikköön.

Finaalipaikka vie hänet jo sijalle seitsemän. Jos hän kukistaa loppuottelussa maailmanlistan kestoykkösen Serena Williamsin, sijaluku on kuudes.

Safarova on ottanut urallaan ison loikan vajaassa vuodessa. Hän taisteli viime kesänä neljän joukkoon Wimbledonissa

Safarovan on turha lähteä kainona lauantain loppuotteluun, vaikka vastassa on 33-vuotias ja urallaan lähes kaiken saavuttanut Serena Williams.

Yhdysvaltalainen joutui lujille välierässään Sveitsin Timea Bacsinszkya vastaan, mutta voitti lopulta 4–6, 6–3, 6–0.

Williams on mennyt päätöskamppailuun pitkän kaavan kautta. Välierä oli hänelle kuudessa kamppailussa jo neljäs kolmieräinen koitos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?