Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ojansivu tykitti neljän ässäsyötön suoran

Suomi katkaisi tappiosarjansa Maailmanliigassa

Urheilu
 
Suomi 3 Portugali  0

Suomen lentopallomaajoukkue välttyi pisimmiltä tappioputkeltaan nykyisen päävalmentajan Tuomas Sammelvuon kaksi vuotta sitten alkaneella kaudella, kun Suomi päihitti perjantaina Portugalin ja otti vuoden avausvoittonsa Maailmanliigassa.

Vaasan jäähalli pullisteli maailman suurimman junioriturnauksen Power Cupin osanottajia, kun Suomi mätti lähes 5 000 katsojan edessä eränumerot 25–19, 25–23 ja 25–22.

Viimeksi Suomi otti Maailmanliigassa kolmen pisteen voiton, kun Kanada kaatui lähes vuosi sitten.

Suomella oli takana viiden ottelun tappiosarja, jollainen Sammelvuon komennossa oli kärvistelty kerran aiemmin, vuosi sitten Maailmanliigassa.

Tämän vuoden Maailmanliigassa takana oli neljä tappiota Belgialle (kaksi kotona, kaksi vieraissa). Niitä edelsi tappio harjoitusottelussa Irania vastaan.

Sammelvuon mukaan Belgia-tappioista oli syytä ottaa oppia, ja se toteutui. Suomen otteissa oli nyt enemmän tehoa ja vähemmän virheitä.

Portugali oli etukäteen heikompi vastustaja kuin Belgia. Viidestä viime kohtaamisesta (2012–2013) Suomi oli voittanut neljä.

Suomi jylläsi vahvalla syöttöpelillä. Ässäsyöttöjä tuli seitsemän, joista neljä peräkkäistä oli Olli-Pekka "Lelu" Ojansivun käsialaa toisessa erässä, ja Portugalin vastaanotto oli vaikeuksissa.

Ojansivu oli 16 pisteellään Suomen tehokkain pelaaja.

Suomen kapteeni Antti Siltala kiitteli, että joukkue paransi joka osa-alueella verrattuna Belgia-otteluihin.

"Me syötimme hyvin, mikä auttoi torjunta- ja puolustuspeliä. Hyökkäys nyt ei ollut ihan sitä parasta mihin pystytään, mutta näytti jo ihan kelvolliselta", Siltala sanoi tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!